Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

Graikija iškovojo pirmą pergalę pasaulio čempionate (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato antrose B grupės rungtynėse ketvirtadienį Graikijos rinktinė įveikė Nigerijos futbolininkus 2:1 (1:1) ir išsaugojo realius šansus prasibrauti į kitą etapą. Tuo tarpu nigeriečiams liko tik kuklios teorinės galimybės.
Rungtynių akimirka
Graikai sugebėjo atsitiesti ir iškovojo pirmą pergalę PAR. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmose B grupės rungtynėse vokiečių specialisto Otto Rehhagelio treniruojama Graikijos rinktinė 0:2 nusileido Korėjos Respublikai, o Nigerijos nacionalinė komanda 0:1 pralaimėjo Diego Maradonos treniruojamai Argentinos ekipai.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Mačas tarp Graikijos ir Nigerijos vyko „Free State“ stadione Bloemfonteine, kuriame telpa 40,9 tūkst. žiūrovų. Mačo arbitras – kolumbietis Oscaras Ruizas.

Kova prasidėjo nuo atsargios žvalgybos, tačiau jau 16-ą min. Nigerijos rinktinė išsiveržė į priekį 1:0. Tolimą baudos smūgį atliko Kalu Uche, graikų vartininkas suklydo manydamas, kad kamuolį galva lies vienas iš varžovų žaidėjų, tačiau šis įskriejo tiesiai į vartus. Tai pirmasis šio pasaulio čempionato įvartis pasiektas atliekant baudos smūgį.

Nigerijos žaidėjas Sani Kaita 33-ą min. padarė lemtingą klaidą, kai pasidavė graiko Vasilio Torosidžio provokacijai – po susistumdymo nestipriai spyrė šiam į blauzdą. Teisėjas nedvejodamas parodė nigeriečiui raudonąją kortelę ir paprašė pasišalinti iš aikštės.

Graikai sustiprino puolimo grandį ir perėmę iniciatyvą užgulė varžovų vartus. Įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Dimitris Salpigidis 44-ą min. galingai smūgiavo, kamuolys nuo Nigerijos gynėjo kojos pataikė į tolimąjį vartų tinklą. Nigerijos vartininkas buvo bejėgis šiose situacijoje, o graikai šventė pirmąjį įvartį pasaulio čempionate. Rezultatas įpusėjus rungtynėms lygus – 1:1.

Po pertraukos abi komandos apsikeitė pavojingomis atakomis, vartus nuo garantuotų įvarčių gelbėjo tik puikiai žaidę vartininkai. Graikai po didelių pastangų galiausiai pasiekė savo – 71-ą min. Alexandras Tziolis smūgiavo į vartus, Nigerijos vartininkas Vincentas Enyeama nesėkmingai atmušė kamuolį, o pirmas prie jo pribėgęs V.Torosidis pelnė įvartį ir išvedė graikus į priekį – 2:1.

Geriausiu rungtynių žaidėju tapo pasiaukojamai žaidęs Nigerijos vartininkas V. Enyeama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius