Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 26

Ganos rinktinė JAV palaužė tik po pratęsimo (nuotraukos, statistika, komentarai)

Vienintelė Afrikos žemyno atstovė – Ganos rinktinė – tęsia savo pasirodymą Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vykstančiame 19-ajame pasaulio futbolo čempionate. Serbo Milovano Rajevaco auklėtiniai aštuntfinalyje po pratęsimo 2:1 (1:0, 0:1) palaužė JAV futbolininkus.
Rungtynių akimirka
Pergalingas A.Gyano įvartis / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtfinalyje Ganos rinktinė ginklus surems su Urugvajaus nacionaline vienuolike, kuri šeštadienį po permainingos kovos 2:1 (1:0) įrodė savo pranašumą prieš Korėjos Respubliką.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Amerikiečiai į aštuntfinalį žengė laimėję C grupės varžybas, o Ganos futbolininkai į atkrintamąsias varžybas pateko užėmę antrąją vietą D grupėje, kur į priekį praleido tik vokiečius.

Tiesioginę rungtynių transliaciją (TV) rasite paspaudę čia.

JAV ir Ganos rinktinių dvikova vyko 38,7 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Royal Bafokeng“ stadione Rustenburge. Rungtynių arbitras – vengras Viktoras Kassai.

Mačą aktyviau pradėjo afrikiečiai ir jų atakos tikslą pasiekė jau 5 mačo minutę. Kevinas Prince'as Boatengas surengė įspūdingą reidą nuo aikštės vidurio ir galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į apatinį amerikiečių ginamų vartų kampą (1:0).

Net ir įmušę įvartį Ganos futbolininkai neatsitraukė į gynybą, bet ir toliau aktyviai puolė. Tuo tarpu amerikiečių atakos klimpo drausmingoje afrikiečių gynyboje.

Pirmą pavojingą progą amerikiečiai susikūrė 35 minutę, kai Robbie Findley iššoko vienas prieš Ganos rinktinės vartininką, tačiau pergudrauti Richardo Kingstono JAV puolėjui nepavyko. Kėlinio pabaigoje žaidimas išsilygino, tačiau švieslentėje po pirmųjų 45 minučių švietė minimali Ganos persvara - 1:0.

Iš karto po pertraukos Bobo Bradley treniruojami amerikiečiai užgulė afrikiečių vartus, tuo tarpu Ganos futbolininkai stengėsi pavojingai kontraatakuoti. JAV spaudimas vaisių davė 61 minutę. Johnatanas Mensah neleistinai savo baudos aikštelėje sustabdė Clintą Dempsey ir mačo arbitras V.Kassai nedvejodamas parodė į 11 metrų žymą. Baudinį šaltakraujiškai realizavo L.Donovanas (1:1).

Išlyginę rezultatą amerikiečiai stengėsi išplėšti ir pergalę, tačiau per 90 pagrindinio laiko minučių daugiau įvarčių nebuvo įmušta. Komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Ganos rinktinė į priekį vėl išsiveržė 93 mačo minutę. A.Gyanas techniškai susistabdė tolimą perdavimą ir galingu smūgiu iš maždaug 6 metrų „sušaudė“ JAV vartininką T.Howardą (2:1). Per pirmąjį pratęsimo kėlinį daugiau įvarčių įmušta nebuvo.

Mačo pabaigoje amerikiečiai pakilo į lemiamą šturmą, tačiau jėgų nebuvo likę daug ir išlyginti rezultato B.Bradley auklėtiniams nepavyko. Sunkią pergalę rezultatu 2:1 šventę Ganos futbolininkai pateko į ketvirtfinalį, o amerikiečiams pirmenybės jau baigėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius