Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 24

Olandijos rinktinė iškovojo trečią pergalę iš eilės (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato paskutinėse E grupės nieko nelemiančiose rungtynėse anksčiau vietą kitame etape užsitikrinusi Olandijos nacionalinė komanda 2:1 (1:0) nugalėjo Kamerūno futbolininkus. Pastariesiems tai jau buvo kova tik dėl garbės.
Rungtynių akimirka
A.Robbeno debiutas pasaulio čempionate – pergalingas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aštuntfinalyje Olandijos futbolininkų laukia akistata su titulą gynusius italus iš turnyro eliminavusia Slovakijos rinktine, o kovingieji japonai pečius surems su Paragvajaus ekipa.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Kamerūno ir Olandijos dvikova vyko 38,7 tūkst. vietų Keiptauno stadione „Green Point“. Mačo arbitras – Pablo Pozo iš Čilės.

Be didesnės žvalgybos prasidėjusiose rungtynėse abiejų komandų futbolininkai turėjo progų, tačiau aštriau ir pavojingiau atakavo olandai. Robinas van Persie turėjo progą, kai atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką, tačiau jo smūgis nepavyko.

Savo sąskaitą olandai po kelių itin pavojingų progų galiausiai atidarė 36-ą min. R. van Persie taikliai smūgiavo kamuolį į kamerūniečių vartų tinklą vartininkui tarpokojų. Olandija išsiveržė į priekį 1:0.

Kamerūniečiai nenuleido rankų ir sugebėjo išlyginti rezultatą – 1:1. Po baudos smūgio kamuolį baudos aikštelėje ranka lietė Rafaelis van der Vaartas. Teisėjas nedvejodamas parodė šiam geltonąją kortelę ir skyrė 11 metrų baudinį į olandų vartus. Samuelio Eto'o smūgis 65-ą min. buvo tikslus.

Aikštėje po keitimo pirmą kartą šiam pasaulio čempionate pasirodė vienas olandų lyderių, neseniai traumą išsigydęs Arjenas Robbenas. Jis smūgiavo į varžovų vartus, tačiau nuo virpsto atšokusį kamuolį pataisė Klaasas Janas Huntelaaras. 83-ą min. olandai vėl išsiveržė į priekį 2:1.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas R. van Persie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius