-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 23

Anglijos rinktinė iškovojo pirmą pergalę ir kelialapį į kitą etapą (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato C grupės paskutinėse rungtynėse Anglijos rinktinė išsigelbėjo nuo fiasko. Ji trečiadienį 1:0 (1:0) nugalėjo slovėnus ir užsitikrino vietą aštuntfinalyje. Tuo tarpu Slovėnijos nacionalinei komandai duris į kitą etapą užtrenkė kitose rungtynėse laimėjusi JAV rinktinė.
Rungtynių akimirka
Slovėnijos ir Anglijos rinktinių dvikova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Slovėnijos ir Anglijos dvikova vyksta 42,5 tūkst. vietų Port Elizabeto stadione „Nelson Mandela Bay“. Mačo arbitras – vokietis Wolfgangas Starkas.

Aktyviai prasidėjusiose rungtynėse anglai priversti gintis nuo pavojingiau puolančių slovėnų. Iniciatyvą perėmę Fabio Capello auklėtiniai 18-ą min. užgulė varžovų vartus, tačiau visus smūgius Slovėnijos rinktinei pavyko neutralizuoti.

Po Jameso Milnero perdavimo į baudos aikštę Jermainas Defoe vienu lietimu siunčia kamuolį į slovėnų vartus. Vartininkas nesėkmingai mėgino atmušti smūgį ir anglai 23 min. išsiveržė į priekį 1:0. Netrukus Franckas Lampardas turėjo progą padidinti pranašumą, bet nepataikė į tuščius slovėnų vartus.

Anglai po įvarčio dar dažniau ėmė lankytis prie varžovų vartų ir tik sėkmingo vartininko Samiro Handanovičiaus dėka pavyko apsiginti. Įpusėjus dvikovai rezultatas nepasikeitė.

Po pertraukos anglai 49-ą min. įmušė antrąjį įvartį, tačiau netrukus paaiškėjo, kad Wayne'as Rooney buvo nuošalėje, todėl įvartis neįskaitytas. 58-ą min. W.Rooney vienas liko prieš slovėnų vartininką, tačiau jo smūgiuotas kamuolys pataikė į vartų virpstą.

Anglijos rinktinė atsitraukė ir ėmė ginti pranašumą, mėgindami kartas nuo karto surengti kontrataką, o slovėnai darė viską, kad išlygintų rezultatą. Deja, jierms to padaryti nepavyko.

Slovėnų džiaugsmą greitai aptempdė kitų rungtynių rezultatas – kai amerikiečiai laimėjo pelnydami įvartį dvikovos su Alžyru pabaigoje, Slovėnija nusmuko į trečią C grupės vietą ir baigė pasirodymą PAR.

Geriausiu rungtynių žaidėju paskelbtas J.Defoe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius