Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 03

Ispanijos rinktinė tik rungtynių pabaigoje palaužė paragvajiečius (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato paskutiniame ketvirtame ketvirtfinalio mače Ispanijos nacionalinė komanda tik rungtynių pabaigoje sugebėjo pralaužti kibią Paragvajaus futbolininkų gynybą, laimėjo minimaliu rezultatu 1:0 (0:0) ir turnyro pusfinalyje žais su Vokietijos komanda.
Rungtynių akimirka
Rungtynių didvyriu vėl tapo D.Villa. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanai į pasaulio čempionato pusfinalį pateko pirmą kartą per visą istoriją. Iki šiol šis etapas dabartiniams Europos čempionams buvo tarsi užkeiktas.

Šeštadienį Ispanijos rinktinę vėl išgelbėjo Davidas Villa, pelnęs penktą įvartį Pietų Afrikos Respublikoje ir tapęs rezultatyviausiu pasaulio čempionato žaidėju.

Ispanijos rinktinė pasaulio čempionato pusfinalyje su Vokietija žais trečiadienį, o antradienį kitame pusfinalyje susigrums Urugvajaus ir Olandijos nacionalinės komandos.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Paragvajaus ir Ispanijos rinktinių dvikova vyko 55,7 tūkst. sirgalių talpinančiame „Ellis Park“ stadione Johanesburgo mieste. Mačo arbitras – Carlosas Batresas iš Gvatemalos.

Pradžioje abi komandos daugiau laiko praleido aikštės viduryje, ispanų mėginimai prasibrauti pro tankią ir kietą Paragvajaus rinktinės gynybą nebuvo sėkmingi. Pietų amerikiečiai neapsiribojo vien tik gynybiniais veiksmais ir surengė kelias pavojingas atakas, tačiau tiek jų, tiek Europos čempionų žaidimas buvo atsargus.

Ispanai vis dažniau mėgino Paragvajaus vartininko budrumą, o pietų amerikiečiai mėgino laimę greitose kontratakose. 41 min. H.Valdezas pelnė įvartį po tokios greitos kontratakos, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę. Įpusėjus rungtynėms rezultatas nepasikeitė - 0:0.

Savo šanso Paragvajaus rinktinė sulaukė 57-ą min, kai po pakelto kampinio Oscarą Cardozo laikydamas už rankos mėgino sustabdyti Gerardas Pique. Teisėjas parodė pastarajam geltonąją kortelę ir skyrė 11 m baudinį. Deja, O.Cardozo jo realizuoti nesugebėjo – kamuolį pagavo ispanų vartininkas Ikeras Casillas.

Jau kitoje atakoje priešingoje aikštės pusėje pasikartojo lygiai tokia pati situacija. Davidą Villą ant žemės patiesė Antolinas Alcarazas. Šiam buvo parodyta geltonoji kortelė ir skirtas 11 m baudinys į Paragvajaus vartus.

Xabi Alonso 11 m baudinį 62-ą min. realizavo, tačiau teisėjas iš Gvatemalos įvarčio neįskaitė dėl pernelyg anksti į baudos aikštę įbėgusių ispanų žaidėjų. X.Alonso privalėjo pakartoti 11 m baudinį, tik šįkart puikiai sužaidęs vartininkas Justo Villaras kamuolį atmušė. Rezultatas nepakito – 0:0.

Klampią ir kibią paragvajiečių gynybą galiausiai ispanams pavyko pramušti tik pačioje pabaigoje. Vienas kelis varžovų gynėjus apgavęs Andresas Iniesta atidavė perdavimą Pedro Rodriguezui, šio smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą. Pirmasis prie atšokusio kamuolio prišokęs Davidas Villa pakartojo smūgį – kamuolys nuo virpsto šįkart pataikė į vartus.

83-ą min. Ispanija išsiveržė į priekį 1:0. D.Villa su penkiais įvarčiais tapo rezultatyviausiu pasaulio čempionato žaidėju. Komandos dar apsikeitė pavojingais smūgiais į priešingus vartus, tačiau rezultatas nepasikeitė. Ispanijos rinktinė triumfavo.

Geriausiu rungtynių žaidėju paskelbtas A.Iniesta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius