-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 09

Paskelbti pasaulio čempionato „Auksinio kamuolio“ nominantai

FIFA generalinis sekretorius Jerome'as Valcke ir „Adidas“ grupės vadovaujantis pareigūnas Herbertas Haineris penktadienį paskelbė 10 nominantų, kurie varžysis dėl 2010 metų geriausio pasaulio futbolo čempionato žaidėjo vardo, rašo fifa.com.
„Auksinio Kamuolio“ apdovanojimas
„Auksinio kamuolio“ apdovanojimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nominantus rinko FIFA techninės studijos grupės nariai, kurią sudarė keturi futbolo ekspertai – Kalusha Bwalya, Christianas Karembeu, Jomo Sono ir Gerardas Houllieras. Šiai grupei vadovauja buvęs Šveicarijos rinktinės puolėjas Jeanas–Paulas Briggeris.

Į geriausią šio pasaulio futbolo čempionato žaidėjų sąrašą papuolė visų pusfinalio dalyvių žaidėjai, bei po vieną Ganos ir Argentinos atstovą. Į šį sąrašą nepateko naujasis Vokietijos atradimas Thomasas Mulleris, įmušęs keturis įvarčius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus. Šiam žaidėjui kartu su Meksikos puolėju Giovani Dos Santosu ir Ganos saugu Andre Ayewa prognozuojamas geriausio jaunojo žaidėjo apdovanojimas.

Daugiausia įvarčių prieš keturis metus Vokietijoje vykusiame pasaulio futbolo čempionate įmušęs vokietis Miroslavas Klose žino, kad įvarčių šiam apdovanojimui gali ir neužtekti. Tais metais auksinis kamuolys atiteko prancūzui Zinedine'ui Zidane'ui.

Šiame pasaulio čempionate M.Klose pelnė dar keturis įvarčius bei įmušęs finale gali pasivyti rezultatyviausią visų laikų finalinių pasaulio futbolo čempionatų etapų žaidėją brazilą Ronaldo. Tačiau komisijos dėmesio vokietis šiais metais ir vėl nepatraukė.

Pagrindiniais pretendentais laimėti „Auksinį kamuolį“ laikomi neįtikėtinais įvarčiais olandus į priekį tempęs Wesley Sneijderis, ispanijos stebukladarys Davidas Villa bei Urugvajų praktiškai viena ranka viso turnyro metu traukęs Diego Forlanas.

Galimybes laimėti 31 metų veteranui D.Forlanui didina ir puikus žaidimas klubinio sezono metu. „Tai buvo geriausi metai mano karjeroje. Laimėti Europos taurę su Madrido „Atletico“ ir pasiekti pusfinalį pasaulio čempionate yra tiesiog nuostabu“ , – džiaugėsi puolėjas.

Skirtingai nei D.Forlanas, Ispanijos puolėjas Davidas Villa nesureikšmina asmeninių titulų. „Finišuoti būnant rezultatyviausiu čempionato žaidėju yra vienas iš mažiausių mano rūpesčių“ , – teigė jis. D.Villai trūksta vos vieno taiklaus smūgio į vartus, kad jis pasivytų visų laikų rezultatyviausią Ispanijos rinktinės žaidėją Raulį (44 įvarčiai).

Panašiai kalba ir olandas W.Sneijderis: „Aš neatvykau čia laimėti „Auksinio kamuolio“ ar būti rezultatyviausiu. Svarbiausia yra komanda.“ 

„Auksinio kamuolio“ apdovanojimo nominantai
Futbolininkas Šalis Įvarčiai Rez.perd.
Diego Forlanas Urugvajus 4 1
Asamoah Gyanas Gana 3 1
Andresas Iniesta Ispanija 1  
Lionelis Messi Argentina   1
Mesutas Ozilas Vokietija 1 3
Arjenas Robbenas Olandija 2 1
Bastianas Schweinsteigeris Vokietija   3
Wesley Sneijderis Olandija 5 1
Davidas Villa Ispanija 5 1
Xavi Ispanija   1

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius