-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

Už futbolo čempionato žiūrėjimą Somalyje baudžiama ir mirtimi

Žiūrėti pasaulio futbolo čempionato rungtynes Somalyje – pavojinga gyvybei. Dalį Somalio kontroliuojantys „Hizbul-Islam“ islamistų kovotojai grasina, kad tie, kas nesiklausys draudimo, bus viešai išplakti, pranešė BBC.
Stebėti pasaulio futbolo čempionato rungtynes nedraudžiama tik nedidelėje Somalio teritorijoje, kontroliuojamoje šalies vyriausybės
Stebėti pasaulio futbolo čempionato rungtynes nedraudžiama tik nedidelėje Somalio teritorijoje, kontroliuojamoje šalies Vyriausybės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Futbolas Somalis

Nepaisydami garsinimų, dalis ištikimiausių futbolo gerbėjų ryžtasi slapčia įsijungti televizorių ir stebėti pirmą kartą Afrikos žemyne vykstančias planetos pirmenybes. Tačiau toks gyventojų poelgis gali baigtis netgi mirtimi. Savaitgalį islamistų kovotojai, nuolat kontroliuojantys, ar gyventojai nežiūri čempionato, šturmavo šalies sotinėje Mogadiše esantį namą, kuriame slapčia buvo žiūrimos B grupės rungtynės tarp Argentinos ir Nigerijos.

Išpuolio metu du gyventojai buvo nužudyti, o dar 10 suimti.

Stebėti pasaulio futbolo čempionato rungtynes nedraudžiama tik nedidelėje Somalio teritorijoje, kontroliuojamoje šalies Vyriausybės. Vis dėlto „Hizbul-Islam“ islamistų kovotojų grupės atstovas  Sheikhas Mohamedas Abdi Arosas pareiškė, kad draudimo turėjo laikytis visi Somalio gyventojai.

„Įspėjame visus Somalio gyventojus nedrįsti žiūrėti pasaulio futbolo čempionato runtgynių. Tai yra pinigų ir laiko švaistymas. Gyvetojai negauna jokios naudos stebėdami, kaip pamišę vyrai šokinėja aukštyn žemyn“, – teigė grupės atstovas.

Bijodama, kad bus sunaikinta įranga,  viena televizija, transliuojanti čempionatą, buvo priversta iš įprastų patalpų persikelti į saugomą oro uostą.

Populiariausia rungtynių stebėjimo vieta futbolo gerbėjams Somalyje tapo nedidelis kino teatras Vyriausybės kontroliuojamoje sostinės Mogadišo dalyje.

Tiesa, dalis gyventojų dėl futbolo rungtynių ryžtasi rizikuoti. „Viena akimi žiūriu televizorių, o kita – į duris. Garsas visada būna išjungtas“, – BBC prisipažino vienas islamistų kovotojų kontroliuojamoje Somalio dalyje gyvenantis futbolo aistruolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius