„Persėjo žvaigždyne aplink Algolio žvaigždę sukasi 14566 nedidelės varškės planetos – palydovai. Moksliniais tikslais atkurkime ir paskanaukime vienos iš jų“, – mistiškai kalba dizaineris ir pakviečia prie savo virtuvės stalo.
Monikos Požerskytės/ Pix studija nuotr./Aleksandro Pogrebnojaus pyragas |
Ant stalo išrikiuoti: 5 dideli apelsinai, 100 g cukraus, 20 g sviesto, 250 g varškės, 25 g Cointreau likerio, „Santa Marija“ prieskonių mišinio „Apelsininiai pipirai“, keli kiaušiniai.
Pyrago tešlai bus reikalinga: 100 g sviesto, 150 g miltų, 30 g cukraus, 1 kiaušinis, 2 g druskos.
„Apelsiną nulupkite taip, kad neliktų baltos žievelės, ir išpjaustykite skiltelėmis. Skilteles skardoje išdėliokite vėduoklės forma. Atskirame inde gerai sumaišykite varškę su kiaušiniu ir likeriu, gautą masę tolygiai užpilkite ant formoje išdėliotų apelsino skiltelių. Cukrų ir sviestą nuolat maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies tol, kol masė virs gražios rudos spalvos karamele. Karamelę užpilkite ant varškės. Visa tai užklokite plonu tešlos sluoksniu“, – savo receptu dalijasi dizaineris.
Pyrago tešla daroma maišant miltus su sviestu, druska ir cukrumi, kol masė taps panaši į smėlį, vėliau į ją įmušamas kiaušinis ir viskas gerai išmaišoma.
Pyragas kepamas 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20–25 minutes. Išimtą iš orkaitės pyragą reikia uždengti, kad neatauštų, ir po 10 minučių jį atsargiai išversti į lėkštę, kad apelsinai būtų viršuje. Metas valgyti...
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!