„Aš niekada neruošiu patiekalų šventėms, bet virtuvėje dažnai padedu mamai. Iš šventinių patiekalų man labai patiko karštos bulvės su kanapėmis, nors jų teko ragauti tik vieną kartą. Tai buvo man nepažintas, visai nežinomas skonis. Šį patiekalą paruošė mano močiutė“, – pasakojo Deivis.
Kai kurie žemaičiai iki šiol neįsivaizduoja Kūčių stalo be kanapynės, kuri valgoma su karštomis bulvėmis. Su lupenomis virtos bulvės nulupamos ir dar karštos dažomos į kanapynę.
Kanapynė gaminama iš maistinių kanapių sėklų, kurios sumalamos ir paskrudinamos kartu su truputėliu druskos, česnakų ir svogūnų. Žemaitijoje tokį patiekalą skanauja tiek vaikai, tiek suaugusieji.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą