Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsimintiniausias Deiviui – Kūčių kanapynės skonis

Dainininkas Deividas Norvilas-Deivis, nors per šventes ir nepluša virtuvėje, tačiau visados pasirengęs padėti paruošti stalą kitiems.
Deivis repetuoja prieš pasirodymą
Deivis repetuoja prieš pasirodymą. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„Aš niekada neruošiu patiekalų šventėms, bet virtuvėje dažnai padedu mamai. Iš šventinių patiekalų man labai patiko karštos bulvės su kanapėmis, nors jų teko ragauti tik vieną kartą. Tai buvo man nepažintas, visai nežinomas skonis. Šį patiekalą  paruošė mano močiutė“, – pasakojo Deivis.

Kai kurie žemaičiai iki šiol neįsivaizduoja Kūčių stalo be kanapynės, kuri valgoma su karštomis bulvėmis. Su lupenomis virtos bulvės nulupamos ir dar karštos dažomos į kanapynę.

Kanapynė gaminama iš maistinių kanapių sėklų, kurios sumalamos ir paskrudinamos kartu su truputėliu druskos, česnakų ir svogūnų. Žemaitijoje tokį patiekalą skanauja tiek vaikai, tiek suaugusieji.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius