-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesorei Viktorijai Daujotytei-Pakerienei – Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklas

Pirmadienį profesorei, habilituotai humanitarinių mokslų daktarei Viktorijai Daujotytei-Pakerienei įteiktas Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklas už nuopelnus Lietuvos mokslui, švietimui ir kultūrai, mokslininkų ir mokytojų ugdymą, kūrybingos lietuvybės stiprinimą.
Apdovanota Viktorija Daujotytė-Pakerienė
Apdovanota Viktorija Daujotytė-Pakerienė / ŠMM nuotr.

Apdovanojimą  profesorei įteikė švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis Vilniaus universiteto Filologijos fakultete vykusiame iškilmingame renginyje, kuriame profesorė skaitė Metų paskaitą lituanistams, švietimo bendruomenei „Romualdas Granauskas – mokytojams“.

Profesorė Viktorija Daujotytė-Pakerienė – iškili Lietuvos mokslininkė, literatūrologė, profesorė, rašytoja, literatūros kritikė, parašiusi per 30 mokslo, monografijų, eseistikos knygų, lietuvių literatūros vadovėlių  bendrojo ugdymo ir aukštosioms mokykloms.
Profesorė išugdė gausų būrį mokinių – mokslininkų ir mokytojų.

Žymus profesorės vaidmuo bendrajam visuomenės kultūros laukui. Labai svarbūs jos straipsniai  tautos ir visuomenės gyvenimo – kultūros – temomis, prisiimta pilietinė ir kultūrinė atsakomybė už lietuvių kultūros tradicijos tęstinumą ir gyvybingumą.

Profesorė Viktorija Daujotytė-Pakerienė apdovanota LDK Gedimino 4 laipsnio ordinu, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno, Santarvės, Nacionaline pažangos ir kitomis premijomis.

Profesorė Viktorija Daujotytė-Pakerienė  1968 m. baigė Vilniaus universitetą. Nuo 1972 m. – Vilniaus universiteto dėstytoja, 1983–1985 m. – Lietuvių literatūros katedros vedėja, 1982 m. – docentė, 1990 m. – profesorė. 1988 m. – filologijos mokslų daktarė.

Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklu yra apdovanoti 28 asmenys už ypatingus nuopelnus mokslui ir švietimui. Jį yra gavę akademikas Zigmas Zinkevičius, profesoriai  Meilė Lukšienė, Virginijus Noreika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius