Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokių mokytojas Mindaugas Bikauskas: arba nori didelio namo, arba kiekvieną dieną šypsotis

Lindihopo šokių mokytojas bei grupių „Rhythm junkies“ bei „Home Jazz Five“ narys Mindaugas Bikauskas žino, kad šokdamas niekada neuždirbs tiek, kad galėtų pasistatyti namą, ir kad ši intensyvi veikla net kenkia jo sveikatai, tačiau vis tiek jis į nieką jos neišmainytų. Pirmą kartą pamatęs lindihopo šokį prieš aštuonerius metus, M.Bikauskas jo nebepaleido.
Lindyhoperių fiesta
Lindihoperių fiesta / Organizatorių nuotr.

„Prieš tai nebuvau šokęs niekur. Net į diskoteką nebuvau ėjęs. Nežinau, kas man pasidarė. Tiesiog vieną kartą pamačiau ir supratau, kad noriu pabandyti šitą šokį: visi žmonės šypsosi, muzika smagi – pakerėjo iš pirmo karto. Po to, kai pradėjau šokti, vis labiau į tai nikau“, –  laidoje „Jaunas ir talentingas“ pasakojo M.Bikauskas.

Pasak jo, norint tapti lindihopo šokių mokytoju, reikia išskirtinio talento. „Talentas yra kokios nors veiklos pateikimas taip, kaip kitas negali to pateikti, –  sako M.Bikauskas. –  Apskritai, kad būtum mokytoju, reikia talento. Atsistojęs prieš minią žmonių, tu juos kuo nors turi sudominti. Daug mano pažįstamų bandė mokytojauti, bet jiems nelabai pavyksta. Turi turėti šarmo, talento sudominti publiką ir minimalių pedagogikos žinių. Jų aš niekur nesimokiau, bet tai yra išmokstama natūraliai“, – pasakojo M.Bikauskas.

Šypsena arba pinigai

Lindihopo mokytojas sako dažniausiai padarantis sprendimus per daug nepagalvojęs apie pasekmes. Taip atsitiko ir su lindihopu – jis nesvarstė, ar tai perspektyvi, pinigus nešanti veikla.

Prieš tai nebuvau šokęs niekur. Net į diskoteką nebuvau ėjęs. Nežinau, kas man pasidarė. Tiesiog vieną kartą pamačiau ir supratau, kad noriu pabandyti šitą šokį.

„Tikrai žinau ir mano visi kolegos, kurie keliauja ir moko lindihopo, žino, kad mes namų nepasistatysime. Jeigu norėtume pasistatyti namą, turėti prabangią mašiną, tikrai šokėjais nebūtume, bet, kiek žinau, dar kol kas nė vienas nemetė karjeros, nes reikia ką nors aukoti. Arba nori didelio namo ir prabangios mašinos, arba šypsotis kiekvieną dieną ir netrūnyti biure“, – kalba šokėjas ir muzikantas.

Jo įsitikinimu, dirbti biure ir šypsotis kiekvieną dieną yra nesuderinama.

Žibančios akys

M.Bikauskas prisipažįsta, kad jo mylimas darbas turi ir minusų, netgi kenkia jo sveikatai, bet vaikinas vis tiek šoka – jam tai sukelia daug džiaugsmo.

„Aš žinau, kad vieną dieną gali būti taip, kad aš nebepaeisu. Kadangi lindihopo šokyje yra akrobatikos, jis yra gana pavojingas. Jau ir dabar, nors šoku dar nedaug, man sveikatai atsiliepia. Žinau, kad vieną dieną aš tiesiog nebegalėsiu šokti. Turiu tokį planą B – džiazo muziką, kuri man suteikia panašiai daug laimės“, – atskleidė pašnekovas.

Juliaus Kalinsko/dienraščio „15min“ nuotr./Lindyhoperiai
Juliaus Kalinsko/dienraščio „15min“ nuotr./Lindihoperiai

Jam, kaip mokytojui, didžiausią džiaugsmą teikia žibančios mokinių akys: „Kai po daug bandymų jie padaro judesį, kuris pavyksta, jų šypsena ir žibančios akys man yra didžiausias džiaugsmas.“

Svarbiausia nebijoti

M.Bikausko teigimu, žmonės, nežinantys, kas yra jų pašaukimas, kokią profesiją pasirinkti, pirmiausia turėtų nebijoti.

Reikia nebijoti radikalių pokyčių, baisių sprendimų. Jeigu tu bijosi, nieko naujo nepabandysi. Pats svarbiausias dalykas: jeigu neišeina, nemesti.

„Reikia nebijoti radikalių pokyčių, baisių sprendimų. Jeigu tu bijosi, nieko naujo nepabandysi. Pats svarbiausias dalykas: jeigu neišeina, nemesti“, – patarė šokėjas.

Dėl savo mėgstamo darbo, M.Bikausko teigimu, pirmiausia reikia būti pasiryžusiems paaukoti laiką: „Svarbiausia nepaaukoti šeimos, draugų. Veiklos ateina ir išeina, o draugai ir šeima bus visą laiką.“

Lindihopas − afroamerikiečių šokis, pasirodęs Niujorke XX amžiaus 3-čio dešimtmečio pabaigoje. Po 20–30 metų, pasikeitus muzikos stiliams, šis šokis buvo pamirštas. XX amžiaus 8-to dešimtmečio pradžioje lindihopas atgimė ir nuo to laiko jį šoka visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius