-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Pain“ – „Roko naktų“ duoklė melodingojo metalo gerbėjams

Nors rugpjūčio 5–6 dienomis vyksiančios „Roko naktys“ šiais metais plečia roko muzikos krypčių paletę, tačiau Zaraso saloje tradiciškai bus atiduota duoklė ir sunkesnės muzikos gerbėjams.
„Pain“ – „Roko naktų“ duoklė melodingojo metalo gerbėjams.
„Pain“ – „Roko naktų“ duoklė melodingojo metalo gerbėjams. / 15min.lt nuotr.

Antrąją festivalio dieną pasirodysiančioms pagrindinėms renginio žvaigždėms vokiečių rokeriams „Guano Apes“ kompaniją sudarys industrinio metalo galiūnai iš Švedijos „Pain“, tapsiantys pirmosios „Roko naktų“ dienos kulminacija.

Veržliomis, greitai įsimenančiomis ir melodingomis muzikinėmis kompozicijomis „Pain“ praplėtė industrinio metalo sferas ir užsitikrino ne tik šio stiliaus gerbėjų pripažinimą. 2002 m. energingasis švedų kūrinys „Shut Your Mouth” net kelis mėnesius sukosi MTV populiariausių dainų dvidešimtuke, o dainos motyvas tapo viena populiariausių mobiliojo ryšio telefonų melodijų.

„Festivalio žvaigždynas pasipildė solidžia grupe, kuri turi didžiulės patirties grojant didelėse muzikinėse fiestose ir puikiai žino, kaip „uždegti“ publiką. Nors „Pain“ atstovauja industrinio, melodingo metalo krypčiai, tačiau šios grupės arsenalas kupinas kūrinių, kuriuos mėgsta įvairiausio amžiaus ir muzikinių skonių žmonės – neabejojame, jog šių švedų pasirodymas Zaraso saloje taps tikra rokenrolo švente“, – sako „Roko naktų 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Grupės „Pain“ siela, variklis ir kūrybinės smegenys yra 36 metų muzikantas ir prodiuseris Peteris Tägtgren, turintis spalvingą biografiją ir vadinamas viena įtakingiausių muzikos asmenybių Švedijoje. Dar 1992 m. jis įkūrė atmosferinio death metalo grupę „Hipocrisy“, su kuria per 11 metų išleido 7 albumus, o grupė tapo savo stiliaus vėliavnešiais ir gastroliuodama apkeliavo visą pasaulį.

„Pain“ gimė kaip P.Tägtgren solo projektas, kuriuo jis norėjo metalo muzikai suteikti elektronikos garsų. Nors 1996 m. išleistas debiutinis diskas didelio pasisekimo nesulaukė, antrasis „Pain“ albumas „Rebirth“, kuriame eksperimentuojama metalo ir techno garsais, pelnė muzikos kritikų pripažinimą, o singlas „End of the Line” tapo „auksiniu“ Švedijoje ir užkariavo muzikinių televizijų eterį.

Pasaulinė šlovė „Pain“ užgriuvo 2002-aisiais po trečiojo albumo „Nothing Remains The Same“ išleidimo. Būtent jame buvo labiausiai grupę išgarsinęs kūrinys „Shut Your Mouth”. „Pain“ pradėjo koncertuoti Europoje ir išleido dar keturis albumus, kurie susilaukė didžiulio gerbėjų dėmesio. P.Tägtgren grupės sudėtis dažnai kito, prie „Pain“ albumų rankas buvo prikišę tokių grupių kaip „Motörhead“, „In Flames”, „Children Of Bodom” muzikantai.

„Muzika man yra viskas. Noriu ją kurti su tokiu užsidegimu, kaip tai daro AC/DC, ir įlieti į ją „Pantera“ dvasios. Muzikos kūrimas man nėra darbas – tai nuotykis. „Pain“ kūryboje nėra vieno žanro, čia daug eksperimentų, ieškojimų. Galbūt todėl savo koncertuose sutinku ir šešiamečius ir šešiasdešimtmečius, ir rokerius, ir metalistus“, – viename interviu kalbėjo „Pain“ lyderis.

Prieš kelerius metus Lietuvos roko gerbėjai grupę „Pain“ turėjo progos pamatyti koncertuojančią kartu su garsiaisiais „Nightwish“, tačiau tuomet švedų metalistai buvo tik apšildančioji grupė ir jų pasirodymas truko tik pusvalandį.

„Tuo tarpu rugpjūčio pradžioje „Pain“ atsiskleis visu pajėgumu ir neabejotinai taps pirmosios festivalio dienos kulminacija“, – pažymi „Roko naktų“ festivalio prodiuseris A.Barniškis-Blėka.

Tarptautinis roko festivalis „Roko naktys 2011“ šiemet vyks rugpjūčio 5–6 dienomis Zarasų mieste esančioje Zaraso saloje. Šiemet „Roko naktys“ taps plataus profilio renginiu, apimančiu ne tik įvairaus stiliaus muziką, bet ir menus, pramogas, žaidimus, edukacinius renginius bei kitas staigmenas, skirtas visai šeimai.

Bilietai į rugpjūčio 5–6 d. vyksiantį „Roko naktų“ festivalį iki gegužės 1 d. „Tiketos“ elektroninėje parduotuvėje ir kasose kainuoja 80 Lt, vėliau bilietai brangs.

VIDEO: PAIN - Follow Me feat. Anette Olzon of Nightwish (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius