-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitąmet kultūros projektams planuojama skirti 50 mln. litų

Lietuvos kultūros taryba (LKT), administruojanti Kultūros rėmimo fondo lėšas, kitais metais kultūros projektams numato skirti maždaug 50 mln. litų. Šiais metais paskirstyta 53,2 mln. litų.
Daina Urbanavičienė
Daina Urbanavičienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

LKT pirmininkė Daina Urbanavičienė tvirtina, jog kitąmet kultūros projektų rėmimo biudžetas bus skeliamas į dvi lygias dalis. Nuo šiol bus galima teikti paraiškas dėl 20 kultūros ir meno sričių bei 17 kultūros programų rėmimo.

„Taryba ir toliau sieks, kad paraiškos būtų vertinamos pagal projektų kokybę“, - per spaudos konferenciją Vilniuje ketvirtadienį sakė D.Urbanavičienė.

Tarybos pirmininkė 2015 metų biudžeto nelaiko mažesniu, nes, anot jos, laikui einant biudžetas gali pasiekti 2014 metų lygį, jei tam tikri projektai atsisakys finansavimo.

Šiemet LKT iš viso gavo 5612 paraiškų projektams remti, iš jų 2420 skirta lėšų. Be to, išdalytos 438 individualios bei edukacinės stipendijos, joms teko 3,6 mln. litų.

Nuo kitų metų keičiasi ir keletas finansavimo gairių: bus finansuojami projektai, kurių sąmata bus ne mažesnė kaip 2,5 tūkst. eurų (8,6 tūkst. litų), o paraiškas finansavimui galės teikti ne tik Lietuvos piliečiai, bet ir visi Europos Sąjungos (ES) gyventojai

Iš viso kultūros projektams šiais metais skirta 53,2 mln. litų. Vienam projektui vidutiniškai teko 20,5 tūkst. litų. Daugiausiai paremti muzikos (9,8 mln. litų) projektai, po to eina teatro (5,9 mln. litų), dailės (4,6 mln. litų), muziejų (4,5 mln. litų) ir tarpsritiniai (3,7 mln. litų) projektai.

Šiemet LKT iš viso gavo 5612 paraiškų projektams remti, iš jų 2420 skirta lėšų. Be to, išdalytos 438 individualios bei edukacinės stipendijos, joms teko 3,6 mln. litų.

2012 metų rugsėjį Seimas priėmė įstatymą, kuriuo įsteigta Lietuvos kultūros taryba, atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitų priemonių finansavimą ir jų įgyvendinimo priežiūrą. Jai taip pat pavesta administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų į gyvendinimą.

Vyriausybė Kultūros tarybos sudėtį patvirtino pernai gegužės 31 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius