Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 30

„Ąžuolai“ – geriausiems operatoriams

Šiandien Šv. Kotrynos bažnyčioje bus išrinktas ir paskelbtas geriausias Lietuvos kino operatorius. Iškilmingos „Ąžuolo“ teikimo ceremonijos metu taip pat bus įteiktas apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus ir kino operatorių dėkingumo prizas.
„Ąžuolo“ apdovanojimai
„Ąžuolo“ apdovanojimai / Organizatorių nuotr.

Šiemet Lietuvos kino operatorių asociacijos (LAC) prizu „Ąžuolas“ už geriausią 2010 metų operatoriaus darbą pretenduoja būti apdovanoti Ramūnas Greičius už trumpo metražo juostą „Tėve mūsų“ (rež. Marius Ivaškevičius), Audrius Kemežys už dokumentinius filmus „Knygnešys“ (rež. Jeremiah Cullinane), „Šarka2“(rež. Mykolas Vildžiūnas), „Šarūnas Bartas – vienas lauke karys“ (rež. Guillaume Coudray), „Aš perėjau ugnį, tu buvai su manimi“ (rež. Audrius Stonys), „Prie rugių ir prie ugnies“ (rež. Agnė Marcinkevičiūtė) bei bendrą darbą filme „Eurazijos aborigenas“ (rež. Šarūnas Bartas) bei Feliksas Abrukauskas už pilno metražo filmą „Anarchija Žirmūnuose“ (rež. Saulius Drunga).

LAC valdybos sprendimu prizu už gyvenimo nuopelnus šiemet bus apdovanotas kino operatorius Jonas Gricius, kurio nufilmuotos juostos „Niekas nenorėjo mirti“ (rež. Vytautas Žalakevičius, 1965), „Paskutinė atostogų diena“ (rež. Arūnas Žebriūnas,1964), „Laiptai į dangų“ (rež. Raimondas Vabalas, 1966) ir kt. tapo ne tik lietuvių, bet ir pasaulio kino klasika: „Hamletas“ (1964), „Karalius Lyras“ (1970, abiejų rež .Georgijus Kozincevas).

Kino operatorių dėkingumo prizas šiemet bus įteiktas Algiui Žitkevičiui, ilgamečiam Lietuvos kino studijos apšvietėjui, dirbusiam daugelyje ten sukurtų filmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius