-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 04

Debiutuojanti aktorė negali pamiršti Ledgerio paramos (video)

Terry Gilliamo pasaka „Daktaro Parnaso fantazariumas“ buvo nemenkas išbandymas ne tik pačiam režisieriui, bet ir filme debiutavusiai aktorei Lily Cole. 21 metų modelis gavo pagrindinį Valentinos vaidmenį filme greta tokių įžymybių kaip Christopheris Plummeris, amžiną atilsį Heathas Ledgeris bei jį pakeitę Johny Deppas, Jude‘as Law ir Colinas Farrellas.
Filmas „Daktaro Parnaso fantazariumas“
Filmas „Daktaro Parnaso fantazariumas“ / Kadras iš filmo

„Esu vaidinusi tik keliuose filmuose ir tai pakankamai epizodinius vaidmenis. Ir staiga lyg iš giedro dangaus nukrito T.Gilliamo pasiūlymas dirbti su tokiais talentingais aktoriais. Tai buvo labai įkvepianti patirtis“, – įspūdžiais dalijosi jaunoji aktorė.

L.Cole nuostabai, kiti aktoriai labai ja rūpinosi ir nemažai padėjo, kad pavyktų kuo geriau persikūnyti į skirtą vaidmenį. Ypač dosniai patarimus dalijo pats H.Ledgeris.

„Be jokių abejonių, Heathas man buvo pati didžiausia parama. T.Gilliamas kiekvienam aktoriui suteikia daug erdvės, kaip interpretuoti savo personažą, o tai mane šiek tiek gąsdino. Nieko panašaus anksčiau nebuvau dariusi, todėl visos Heatho įdėtos pastangos tam, kad padrąsintų mane, labai pagelbėjo šioje situacijoje“, – tikino aktorė.

Paklausta, kaip reagavo į scenarijaus pakeitimus mirus H.Ledgeriui, L.Cole teigė buvusi labai nustebinta, nes filmo pabaiga nė iš tolo neprimena turėjusios būti pagal pirminę versiją.

„Aš likau sužavėta, kaip jie susitvarkė su netikėtai pasikeitusia situacija. Nors visiems mums buvo labai gaila, kad nepavyko pamatyti pilno Heatho Ledgerio pasirodymo. Anot režisieriaus jis turėjo labai puikių idėjų scenoms, kurių taip ir nespėjo suvaidinti“, – nusiminimo neslėpė Lily Cole.

Po sėkmingo debiuto kine pradedančioji aktorė planuoja kuriam laikui pristabdyti savo kaip modelio karjerą. Nors visai neseniai tapo kosmetikos kompanijos „Rimmel“ reklaminiu veidu greta tokių žvaigždžių kaip Kate Moss bei Sophie Ellis-Bextor, tačiau Lily Cole nusprendė geriau daugiau laiko skirti aktorystei bei meno istorijos studijoms Kembridžo Kingo koledže.

Ji sako: „Aš norėčiau daugiau vaidinti negu vaikščioti podiumu. Jau pakankamai ilgą laiko tarpą buvau modeliu ir, manau, kad iš šios profesijos gavau viską, ką galėjau, todėl dabar pats metas pokyčiams. Mane labai sužavėjo filmavimo darbų procesas, todėl būčiau linkus pagrindinę dalį savo laiko skirti būtent šiam užsiėmimui.“

Pats režisierius prisipažino, jog Lily Cole pasirinkimas pagrindiniam vaidmeniui buvo gan rizikingas, tačiau pasiteisinęs sprendimas.

„Dėl patirties stokos labai rizikavau pasirinkdamas Lily Cole pagrindiniam vaidmeniui. Tačiau šiam filmui norėjau nepaprastos merginos. Visi šiame filme vaidinantys aktoriai yra ypatingi bei išsiskiriantys iš kitų savo kolegų. Buvo tiesiog nuostabu stebėti kaip ji sugebėjo pritapti prie visų šių talentingų aktorių, o tuo pačiu kaip visi ją palaikė ir padėjo tobulėti“, – sakė režisierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius