Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 05

Dėl kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2013“ kaunasi net šeši pilnametražiai vaidybiniai filmai

Jau trečiadienį, balandžio 10 d., išaiškės Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2013“ nominantai. O šiandien apdovanojimų organizatorė – Lietuvių kino akademija (LiKA) džiaugiasi sulaukusi net 6-erių pretendentų laimėti prestižinį šalies kino meistrų skiriamą prizą už geriausią pilnametražį vaidybinį filmą.
Žilvinas Naujokas
Žilvinas Naujokas / Luko Balandžio nuotr.

„Sidabrinės gervės“ atrankos vertinimo komisija rinksis iš šių filmų: Roberto Mullano „Laiškai Sofijai“, Kristinos Buožytės „Aurora“, Mario Martinsono „Tyli naktis“, Simono Aškelavičiaus, Editos Kabaraitės, Ričardo Marcinkaus ir Donato Ulvydo „Valentinas vienas“, Ruslano Korostneckio „Moters saulė“ ir Justino Krisiūno „Emigrantai“.

Praėjusiais metais gervę už geriausią profesinę meistrystę pelnęs filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas, šių metų apdovanojimams pristatantis savo prodiusuotą filmą „Valentinas vienas“, sako: „Nieko nesitikiu. Mūsų tikslas – patikti žiūrovui, nekuriant to, ko jis nesupranta, kaip ir to, kur viskas pasakyta, kas yra banalu.“

Savo tikslą kūrėjai pasiekė, sulaukę didžiulio žiūrovų dėmesio – 180 tūkstančių kino gerbėjų jau matė šį filmą, kuris aplenkė antroje žiūrimumo vietoje buvusį „Zero 2“ jau 7-ą demonstravimo dieną. „Valentinas vienas“ jau gavo 2,5 milijonų litų pajamų.

„Iki šiol lietuviškas kinas buvo pavėsy, – teigia prodiuseris Ž.Naujokas. – Smagu matyti, kad atsiranda daugiau pilnametražių filmų, kad Lietuvos kinas juda. Gal ir „Tado Blindos“ sėkmės dėka? Kuo daugiau bus kuriama filmų, tuo jie bus geresni. Sunku privačiai surasti filmui pinigų, nes per maža rinka. Jaunas kūrėjas pradžią turi padaryti pats. Tie, kas sužibės savo talentu, lengviau gaus finansavimą kitam filmui.“

Vis dėlto „Sidabrinės gervės“ statulėle apdovanotas prodiuseris pripažįsta, kad smagu, kai įvertina ir profesionalai.

LiKA informuoja, kad šių metų apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nominantus vertina Tarybos skirta Atrankos vertinimo komisija, sudaryta iš 5-ių narių. Vėliau už Tarybos patvirtintus nominantus balsuoja ir geriausius renka visi 64 Akademijos nariai.

2013-ųjų nominantai bus paskelbti jau trečiadienį, balandžio 10-ą dieną. Prestižiniai apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2013“ vyks gegužės 11 dieną Vilniaus Teatro arenoje. Juos tiesiogiai transliuos LRT televizija. Renginio globėjas – premjeras Algirdas Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius