Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10

Devintosios „Scanoramos“ atidarymas paskendo melancholijoje

Skambant choro „Jauna muzika“ gyvai atliekamai melancholiškai muzikai ir ore tvyrant dramatiškai pasaulio pabaigos nuojautai, ketvirtadienio vakarą Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ jau devintą kartą prasidėjo Europos šalių kino forumas „Scanorama“.
Gražina Arlickaitė
Festivalio „Scanorama“ vadovė Gražina Arlickaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ruduo yra derliaus nuėmimo metas – „Scanorama“ taip pat filmų derlių kaupė visus metus. Šį vakarą pamirškite viską, su kuo atėjote – tegul lieka tik „Melancholija“, – prieš atidarymo filmą sakė festivalio vadovė Gražina Arlickaitė.

Per visą veiklos istoriją turtingiausią, organizatorių teigimu, „Scanoramos“ programą atidarė ambicingo danų režisieriaus Larso von Triero premjera „Melancholija“. Filmą, kuris tapo pagrindiniu šių metų pretendentu į Europos kino apdovanojimus su nominacijomis net devyniose kategorijose, pirmieji Lietuvoje galėjo įvertinti „Scanoramos“ atidarymo svečiai, tarp kurių buvo režisieriai Gytis Lukšas, Audrius Stonys, Arūnas Matelis, Janina Lapinskaitė, aktoriai Vidas Petkevičius, Violeta Podolskaitė, rašytojas Sigitas Parulskis, kino teatro „Pasaka“ atstovė Greta Akcionaitė, kultūros ministras Arūnas Gelūnas ir kiti.

„Džiaugiuosi, kad asteroidas nepalietė Žemės ir aš jau antrą kartą galiu pasveikinti „Scanoramą“, kuri šiemet pristato be galo turtingą kino programą su daugybe kino šedevrų“, – susirinkusiuosius pasveikino G.Arlickaitės „vienu geriausiu ir mylimiausiu kultūros ministru“ pavadintas A. Gelūnas, kuris žodį tarė ne tik lietuvių ir anglų, bet ir japonų kalbomis.

Į profesionalaus ir kokybiško kino šventės atidarymą susirinko ne tik Lietuvos kino gerbėjai bei kino profesionalai, bet ir užsienio šalių ambasadoriai, LR ministrai, o taip pat svečiai iš užsienio – Baltijos ir Šiaurės regiono šalių, Didžiosios Britanijos ir net tolimosios Japonijos. Kitų šalių kino kūrėjus į Vilnių sutraukė didžiausias Lietuvos istorijoje kino renginys – Baltijos jūros regiono-Japonijos bendros produkcijos forumas, kurį šiais metais organizuoja „Scanorama“.

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ Vilniuje filmus rodys lapkričio 10-20 dienomis, Kaune – lapkričio 17-27 dienomis, Klaipėdoje lapkričio 24-27 dienomis, o pirmą kartą Šiaulius aplankys lapkričio 26-27 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius