Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Filmas „Karščiausios naujienos“ – pamoka viešųjų ryšių specialistams

Po debiutinio Anders Banke filmo „Frostbiten“ buvo manančių, kad Holivudas netrukus persivilios talentingą kūrėją. Tačiau susiklostė taip, kad jo kitu darbu tapo rusiška Honkongo režisieriaus filmo versija „Karščiausios naujienos“.
Filmas „Karščiausios naujienos“
Filmas „Karščiausios naujienos“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Pamoka

Satyriniai filmai rusų kūryboje šiais laikais pasitaiko retai. Galima sakyti, satyriniai veiksmo filmai iki „Karščiausių naujienų“ apskritai neegzistavo. Beje, tai rusams ir pirmas azijietiško filmo perdirbinys.

Pagrindinis herojus – majoras Smirnovas – iš visko sprendžiant yra sąžiningas policininkas, traukiantis cigaretę vieną po kitos. Majoro vadovaujamos pavojingų nusikaltėlių sekimo operacijos metu įvyksta nedovanotina klaida: vidury baltos dienos sostinės centre įvyksta milicijos ir banditų susirėmimas. Zvimbia kulkos, sprogsta granatos. Civilių žmonių aukos. Blogiukams pavyksta pasislėpti.

Jauna viešųjų ryšių specialistė, taisydama pašlijusią milicijos reputaciją, pasiūlo iš kito šturmo padaryti televizijos šou. Pritaisius mažas vaizdo kameras prie Omono pareigūnų šalmų, visa šalis pamatys kokie profesionalai saugo mus visus. Tik Smirnovui visi šitie žiniasklaidos žaidimai atrodo juokingi. Pirmo susišaudymo metu žuvo majoro draugas ir keršto jausmas smarkiai neramina Smirnovo širdį.

„Karščiausias naujienas“ galima pagirti už gerą režisūrą, leidusią su palyginus nedideliu biudžetu susukti vaizdingą ir įdomų filmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius