Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 05

Filmo apie Rusijos ir Gruzijos karą premjeroje Tbilisyje – pasaulinio garso kino žvaigždės

Gruzijos sostinės Tbilisio kino teatre „Rustaveli“ sekmadienio vakarą įvyks filmo „Penkios dienos rugpjūtį“ (5 Days of August) apie įvykius Pietų Osetijoje ir Gruzijoje 2008 metų rugpjūtį, kurį sukūrė režisierius Renny Harlinas, premjera.
Andy Garcia Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio vaidmenyje
Andy Garcia Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio vaidmenyje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prie kino teatro „Rustaveli“, esančio už keliasdešimties metrų nuo parlamento pastato, tiesiog važiuojamojoje dalyje įrengta pakyla su raudonu kilimu, kuriuo iki premjeros pradžios eis filmavimo grupės nariai, taip pat atvykę į Tbilisį filmo aktoriai iš Amerikos, tarp jų ir Andy Garcia, suvaidinęs prezidento Michailo Saakašvilio vaidmenį.

Itin daug dėmesio Gruzijos žiniasklaida skiria JAV žvaigždei Sharon Stone, kuri į šalį atvyko šeštadienį.

Dėmesio aktorei parodė ir prezidentas M.Saakašvilis, kuris šeštadienį vakare – be kaklaraiščio, su džinsais ir marškiniais – tapo Sh.Stone gidu ir aprodė jai savo Tbilisio rezidenciją.

Užlipęs drauge su žurnalistais ant didžiulio stiklinio rezidencijos kupolo prezidentas pajuokavo, kad stiklinės kupolo grindys 20 metrų aukštyje – pati pavojingiausia vieta, ir pasiūlė erotinio trilerio „Esminis instinktas“ (Basic Instinct) žvaigždei ateiti į patį stiklinių grindų vidurį.

Viešnia iš pradžių priešinosi, bet prezidentas atvedė ją į patį grindų vidurį ir, apglėbęs per pečius, sakė, kad grindys patikrintos, ir ant jų galima ne tik stovėti, bet ir šokti.

Sh.Stone juokėsi ir nuolat šūkčiojo – „Dieve mano!“. Aktorė tikinio, kad rezidencijoje jai viskas patikę.

Šį filmą kūriau dvejus metus, Ir Gruzija man tapo antra tėvyne, – pareiškė Renny Harlinas.Neįprastai išreiškė savo meilę Gruzijai ir suomių kilmės režisierius R.Harlinas, kuris sukūrė visiems žinomą filmą „Kietas riešutėlis 2“ (Die Hard 2). Išlipęs iš lėktuvo, žurnalistų akivaizdoje jis atsiklaupė ir pabučiavo šlapią po Tbilisyje praėjusio smarkaus lietaus asfaltą.

„Šį filmą kūriau dvejus metus, Ir Gruzija man tapo antra tėvyne“, – pareiškė žurnalistams R.Harlinas.

R.Harlino filmo pagrindiniais veikėjais tapo JAV žurnalistas ir televizijos operatorius, kuriuos užklumpa šis karas. Režisierius anksčiau pareiškė, kad ši kino juosta taps „stipriu prieš karą nukreiptu pareiškimu“.

Po premjeros svečiai iš Amerikos, tarp jų ir atvykę į Tbilisį keturi Kongreso nariai, eis iš kino teatro „Rustaveli“ į Š.Rustavelio teatrą, esantį už keliasdešimties metrų taip pat to paties pavadinimo prospekte, kur vyks labdaros vakarienė.

Kaip pranešė Gruzijos žiniasklaida, stalelis Š.Rustavelio teatre su svečiais iš JAV šalies verslininkams, politikams ir diplomatams atsieis penkis tūkstančius dolerių.

Gruzijos ir Rusijos karas dėl separatistinės Pietų Osetijos kilo 2008 metų rugpjūčio 7 dieną ir baigėsi rugpjūčio 12 dieną pagal ugnies nutraukimo sutartį, sudarytą tarpininkaujant Europos Sąjungai.

Praėjus dviem savaitėms po karo Rusija pripažino Pietų Osetijos ir kito separatistinio regiono – Abchazijos nepriklausomybę. Šį Maskvos žingsnį pasmerkė didžioji dauguma pasaulio valstybių, kurios šiuos regionus tebelaiko Gruzijos teritorijos dalimi.

VIDEO: 5 Days Of August - New promotional trailer for AFM 2010

VIDEO: 5 Days Of War - Official Trailer 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius