Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24

Filmo seanse apie legendinę grupę „Antis“ apsilankė ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus kino teatre „Pasaka“ apsilankė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jos ekscelencija kino teatre lankėsi filmo apie legendinę grupę „Antis“ kūrėjų kvietimu.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmą kartą kino teatre „Pasaka“ apsilankiusią prezidentę D.Grybauskaitę į šią peržiūrą pakvietė filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė ir režisierė Giedrė Žickytė.

„Filmas pasakoja apie Nepriklausomybės atkūrimo laikotarpį – šis laikmetis jaudina kiekvieną. Šį filmą privalo pamatyti kiekvienas, manau, kad prezidentė – taip pat, – portalui 15min.lt teigė Vilniaus kino teatro „Pasaka“ direktorė Greta Akcijonaitė. – Filme parodoma Lietuvos istorija, kurią mes galbūt esame šiek tiek primiršę. Manau, kad ši juosta sukels daug jausmų, juoko, graudulio ir patriotizmo. Manau, šį filmą pažiūrėjusi jaunoji karta geriau supras savo tėvus ir tai, kaip mes atėjome iki ten, kur esame dabar.“

D.Vildžiūnaitė vakaro metu pasidžiaugė, kad į peržiūrą susirinko gausi publika, ypač turint galvoje, kad tai – dokumentinis filmas.

Režisierė G.Žickytė teigė, kad tuomet, kai Lietuvoje dėjosi filmo juostoje užfiksuoti dalykai, ji buvo dar vaikas, o dabar į šiuos įvykius ir ji pati gali pažvelgti kitomis akimis. „Tai buvo unikalu ir nepaprasta“, – apie anuometinius laikus atsiliepė kūrėja.

Šis filmas, kuriame netrūksta autentiškų kadrų, pasakoja istoriją apie pokštą, įvykusį devintojo dešimtmečio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo jokių Atgimimo ženklų, o naujametinio Kauno jaunųjų architektų karnavalo metu juokais susikūrė roko grupė „Antis“. Cirką primenantis įspūdingas grimas ir rekvizitai, stilizuoti pasirodymai, kandūs ir aštrūs tekstai kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą. Greitai ir net patiems grupės nariams netikėtai „Antis“ tapo ryškiausia Dainuojančios Revoliucijos vėliavneše ir masiniu reiškiniu, įtraukusiu tūkstančius pasekėjų.

Juostoje pasakojama istorija apie mažą šalį, ypatingą jos laikotarpį ir žmones, kurie, nepaisant pavojaus, iškovojo savo Nepriklausomybę su šypsena veide ir daina lūpose.

Daugiau apie filmą galite paskaityti čia: http://www.kinopasaka.lt/news/2094/43/Kaip-mes-zaideme-revoliucija/d,filmas/?e=Naujas%20filmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius