Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 28

Gamtosauginio filmo „Namai“ pasaulinė premjera – ir Lietuvoje (video)

1972 metais, minėdama Stokholmo konferencijos žmogaus aplinkos klausimais atidarymą, Jungtinių Tautų Generalinė asamblėja birželio 5-ąją paskelbė Pasauline aplinkos diena.
Filmas „Namai“
Filmas „Namai“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Premjera

Šios dienos tikslas – atkreipti žmonijos dėmesį į aktualius aplinkosauginius klausimus ir skatinti atitinkamų politinių sprendimų priėmimą. Šių metų Pasaulinės aplinkos dienos šūkis: „Mūsų planetai reikia Tavęs!“ Juo siekiama priminti, kad kiekvienas iš mūsų savo veiksmais veikia aplinkos kokybę ir kad visi mes galime keisti aplinką į gerąją pusę.

Šis šūkis atspindi pagrindinę filmo „Namai“ mintį: nors savo veikla žmonija padarė Žemei milžinišką žalą, tačiau dabar vėlu būti pesimistams – reikia veikti. Pasaulyje yra 6 milijardai protų, kurie gali ir turi pakeisti mūsų bendrų namų ateitį. Juolab, kad pokyčius įgalinančios priemonės ir technologijos jau sukurtos, tereikia jomis pasinaudoti.

Kurdamas filmą „Namai“ jo režisierius, garsus prancūzų menininkas Yannas Arthusas-Bertrandas siekė pasibelsti į kiekvieno iš mūsų širdis ir priminti: pažvelkit, štai didžiausias stebuklas, kurio mes rizikuojame netekti. Daugiau nei 50 šalių iš oro filmuotas kūrinys parodo svaiginantį mūsų planetos žavesį ir atskleidžia, kaip lengva sunaikinti milijardus metų kurtą gamtos harmoniją.

Birželio 5 dieną filmo premjera įvyks daugiau nei 80 pasaulio šalių. Pagrindinis filmo parodymas bus surengtas Meksike vyksiančių Pasaulinės aplinkos dienos paminėjimo iškilmių metu. Jose dalyvaus ir filmo režisierius Yannas Arthusas-Bertrandas, kurį šiemet Jungtinių Tautų Aplinkosaugos programa paskelbė Geros valios ambasadoriumi.

Birželio 5-ąją filmo „Namai“ premjera įvyks ir Lietuvoje.

VIDEO: HOME - The Adventure with Yann Arthus-Bertrand

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius