-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 11

Gimsta dokumentiniai filmai apie šimpanzes ir Afrikos kates

Kompanija „Disneynature“ pranešė, kad pradėti dviejų naujų dokumentinių filmų „Šimpanzė“ ir „Afrikos katės: narsos karalystė“ filmavimo darbai. Tai pirmadienį pranešė „Disneynature“ kompanijos generalinis direktorius Jean-Francois Camilleri. Šie du filmai pratęs sėkmingą bendradarbiavimą su kino kūrėjais Alastairu Fothergillu ir Marku Linfieldu. Šie du yra visus rekordus dokumentiniame kine pasiekusio filmo „Žemė“ autoriai bei režisieriai.
Filmas „Žemė“
Filmas „Žemė“ / Kadras iš filmo

„Afrikos katės: narsos karalystė“ režisuos Keithas Scholey („Leopardas: šešėlis žolėje“, „Didysis tarpeklis“, „Didžiosios katės dienoraštis“) kartu su Alastairu Fothergillu. Filmą tikimasi parodyti visame pasaulyje 2011-2012 metais.

„Šimpanzė“ režisuos ir statys Fothergillas ir Linfieldas kartu. Filmas pasauliui bus pristatytas 2012-2013 metais.

Kino kompanijos „Disneynature“ naujausias filmas „Žemė“ JAV debiutavo balandžio 22 dieną (Žemės dieną) ir iš karto sumušė du rekordus dokumentinių filmų kategorijoje. Surinko daugiausiai pinigų premjeros dieną ir daugiausiai pinigų per premjerinį savaitgalį. Per pirmas penkias demonstravimo dienas uždirbo kiek daugiau nei 14,5 milijono JAV dolerių.

Taip sutapo, kad filmo premjeros savaitgalį „Disney“ prisidėjo prie „Gamtos apsaugos tarnybos“ akcijos, siekiančios atsodinti 2,7 milijono medžių nykstančiuose Brazilijos miškuose. Sekantis „Disneynature“ filmas, pasirodysiantis JAV ekranuose, bus režisierių Jacques Perrin („Sparnuotoji migracija“) ir Jacques Cluzaud bendras darbas „Okeanai“. Jo premjera taip pat numatyta balandžio 22 dienai (Žemės dienai) 2010 metais.

„Mes neįprastai didžiuojamės, kad po „Disneynature“ ženklu išleistas filmas „Žemė“ yra taip puikiai įvertintas kritikų ir mėgstamas kino žiūrovų. Režisieriai Alastairas ir Markas atliko fantastišką darbą, kurdami šį unikalų jaudinantį kino šedevrą. Mes didžiuojamės galėdami tęsti tolesnį mūsų bendradarbiavimą. Kartu su daugybe gabiausių laukinės gamtos operatorių jie toliau plečia laukinės gamtos dokumentikos ribas ir mus supantį pasaulį parodo artimu ir savu, – komentuodamas filmo pasirodymą, sakė generalinis direktorius Jean-Francois Camilleri. – „Walt Disney“ pakėlė kartelę su žemę po kojomis suvirpinusiu „Tikro gyvenimo nuotykiai“ (angl. „True Life Adventures”), o „Disneynature“ tęsia šias tradicijas, naudodama moderniausias kino kūrimo technologijas ir pajungia talentingiausius kino kūrėjus mūsų filmams.“

„Afrikos katės: narsos karalystė“ pasakos apie dvi labai skirtingas Afrikos kačių šeimas ir parodys, kaip šie didingi gyvūnai išgyvena savo jėgos ir suktybės dėka, kaip jie gina savo jauniklius nuo laukinės gamtos pavojų ir moko juos išgyventi.

Režisieriai Keith Scholey („Leopardas: šešėlis žolėje“, „Didysis tarpeklis“, „Didžiosios katės dienoraštis“) ir Alastair Fothergill šį išraiškingą filmą filmuos Masai Mara rezervate Kenijoje. Prodiuserio Alixo Tidmarsho ir režisierių Scholey ir Fothergillo darbas „Afrikos katės: narsos karalystė“ pasaulio kino teatruose 2011-2012 metais.

„Šimpanzė“ seks intymias šimpanzių šeimos gyvenimo detales lietingame miške tarp Dramblio Kaulo Kranto ir Ugandos valstybių. Kuriamas bendradarbiaujant kartu su „Laukinių šimpanzių rėmimo fondu“ ir „Jane Goodal institutu“, šis nuostabus filmas pirmą sykį didžiuosiuose ekranuose atskleis šimpanzių uždarą gyvenimą. Duos naują galimybę įsiskverbti į minčių esmę, emocijas, protinius gabumus ir šių unikalių gyvūnų baimes. Prodiuserio Alixo Tidmarsho,ir režisierių Alastairo Fothergillo ir Marko Linfieldo “Šimpanzė” pasaulio kino teatruose 2012-2013 metais.

„Disneynature“ yra pirmoji per 60 metų dukterinė „Walt Disney“ kompanija su „Disney“ ženklu įkurta 2008 metais. „Disneynature“ siekia suburti geriausius gamtos filmų kūrėjus, kurie supažindins su laukinės gamtos įvairove ir gyvenimo ypatumais kino teatrų ekranuose. „Žemė“ – pirmas dokumentinis filmas specialiai pristatytas JAV kino ekranuose balandžio 22 dieną (Žemės dieną) ir iškarto sumušęs du rekordus dokumentinių filmų kategorijoje. „Walt Disney“ buvo pirmieji laukinės gamtos dokumentikoje, 1949-1960 metais sukūrė 13-a dokumentinių filmų ir laimėjo 8 akademijos apdovanojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius