Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 13

Gytis Ivanauskas: „Sidabrinė gervė“ – pagarba dirbantiems dėl Lietuvos valstybės karūnos“

Aktorius, savo vardo šokio teatro įkūrėjas, režisierius, choreografas Gytis Ivanauskas šiuo metu kuria linksmą pasirodymą Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimams „Sidabrinė gervė 2011“, kurie jau gegužės 27 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose suburs ryškiausius ir talentingiausius šalies kūrėjus. Pirmą kartą šių apdovanojimų istorijoje žiūrovai gali įsigyti bilietus į šį renginį.
Gytis Ivanauskas ir būsimos premjeros kūrėjos!
Gytis Ivanauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įdomiai pateiktu moderniuoju šokiu garsėjantis G.Ivanauskas šiemet pakviestas dirbti „Sidabrinė gervė 2011“ kūrybinėje grupėje kartu su žurnalistu, scenaristu Marijumi Mikutavičiumi, scenografu Mariumi Puskunigiu, kostiumų dailininku Kęstučiu Rimdžiumi, aktoriumi, režisieriumi Kęstučiu Jakštu ir kt. G.Ivanauskui „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai – ne naujiena, jis stovėjo prie šio renginio ištakų dar 2008-aisiais, tuomet jis kūrė įsimintiną renginio choreografiją. 

Šiemet G.Ivanauskas taip pat pakviestas prižiūrėti judrųjį ceremonijos vyksmą ir sava kūryba praturtinti muzikinę renginio dalį. „Galiu pasakyti, kad komanda darniai dirba, aiškiai susikalba tarpusavyje, kiekvienas žino, ko nori, – sakė G.Ivanauskas. – Aš esu įpareigotas sukurti regtaimo (fortepijoninės pramoginės muzikos stilius, gimęs JAV) numerį. Taigi, kelsimės į 1920-uosius ir bandysime įnešti gūsį geros nuotaikos, linksmai atspindėti nebylųjį amerikietišką kiną. Juk bendra šių metų apdovanojimų tema turi šmaikščių pretenzijų į amerikietiškąjį kiną ir „Oskarus“.

Šviesos spindulys kino tragedijos fone

Aktorius nė neabejoja, kad lietuviško kino kūrėjui būtini savi apdovanojimai, įvertinantys jo sunkų ir vis dar gana prastai apmokamą darbą. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai jau yra prestižiniai, jie vyksta ketvirtus metus ir kasmet išauga į vis didesnį renginį ir reginį. Aš labai džiaugiuosi, kad tai daroma, – teigė G.Ivanauskas. – Lietuviško kino nėra daug, biudžetai – maži, viskas suspausta, vyksta tam tikra Lietuvos kino tragedija. O „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų rengėjai bando prablaškyti šią situaciją ir nuoširdžiai pagerbti tuos, kurie net ir už labai mažus pinigus daro labai gražius darbus. Tai pagarba tiems, kurie dirba dėl Lietuvos valstybės karūnos. O toji karūna, mano manymu, turi būti kultūra.“Tai pagarba tiems, kurie dirba dėl Lietuvos valstybės karūnos. O toji karūna, mano manymu, turi būti kultūra.

„Sidabrinė gervė 2011“ ceremonijoje savo pasirodymais publiką džiugins ne tik G.Ivanausko šokėjai, bet ir populiariausi šalies atlikėjai: Evelina Sašenko, Mantas Jankavičius, Erica Jennings, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Justinas Lapatinskas ir kt. Muzikinius kūrinius jie atliks gyvai, pritariant nuotaikingam Kauno bigbendui.

Dėmesio! Norintys drauge su žvaigždėmis stebėti iškilmingą ceremoniją „Sidabrinė gervė 2011“, gegužės 27 d., 21.10 val., Vilniaus Kongresų rūmuose, gali įsigyti bilietus į šį renginį. O tie kas nepasinaudos šiuo šansu, apdovanojimų ceremoniją galės stebėti tiesiogiai stebėti per Lietuvos televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius