-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 23

Ilga filmo „Okulus“ kelionė į kino ekranus

Jau balandžio 25 dieną Lietuvoje startuoja puikiai kritikų įvertintas siaubo filmas “Okulus“. Jis išskirtinis ne tik savo naujovišku pasakojimo metodu, tačiau ir tuo, kad jam sukurti prireikė daugiau nei šešerių metų, per kuriuos juostos kūrėjas Mike‘as Flanaganas subrandino savo 2006 metais sugalvotą idėją.
Kadras iš filmo "Okulus". "Top films" archyvo nuotr.
Kadras iš filmo "Okulus". "Top films" archyvo nuotr.

Jaunas trumpametražių juostų režisierius 2006 metais pristatė 32 minučių istorijų ciklą „Okulus: 3 dalis – žmogus turintis planą“ (Oculus: Chapter 3 – The Man with the Plan), kurios stipriai įbaugino įvairių JAV vykstančių siaubo filmų festivalių žiūrovus. Nuo to laiko režisierių apsėdo mintis, kad reikia visą šią istoriją perkelti į didžiuosius ekranus dėl vieno vienintelio tikslo – išgąsdinti kuo daugiau žmonių. Filmo idėja labai patiko „Paranormalių reiškinių“ (Paranormal Activity) kūrėjams, tačiau prie jų netrūkus prisijungė dar stipresnė komanda, kurios dėka kino salėse žiūrovai galėjo drebėti žiūrėdami „Tūnąs tamsoje“ ir „Išvarymą“. Originalios idėjos principas buvo perneštas į vaidybinį filmą, tačiau tiek veikėjai, tiek siužetinės linijos pateikimas kardinaliai pasikeitė. Taigi, matę 2006 metų trumpametražę juostą galės nurimti. Tiesioginės kopijos jie tikrai neišvys.

Kadras iš filmo
Kadras iš filmo "Okulus". "Top films" archyvo nuotr.

Naujausiame filme „Okulus“ žiūrovai susipažins su broliu ir seserimi, kurie bandys išnarplioti keistą ir visiškai nepaaiškinamą nutikimą, įvykusi prieš dešimt metų. Jaunuolių tėvai buvo rasti negyvi jų jaukiame name priešais ant sienos kabantį senovinį veidrodį.

Pats filmas puikiai įvertintas užsienio kino specialistų ir kritikų, kurie teigia, jog tai vienas geriausių pastarojo dešimtmečio originaliųjų žanro atstovų. Toks klasikinio pobūdžio ir pagal visus siaubo žanro kanonus sukurtas darbas jį mačiusiems paliko didžiuli įspūdį. Filmą įvertino ir siaubo žanro virtuozas Stephenas Kingas, kuriam, kaip žinoma, įtikti labai sunku. Žymus rašytojas savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje parašė: „Pasižiūrėjau filmą „Okulus“ ir man jis patiko. Labai baisu. Galbūt daugiau nebevalgysiu obuolių“. Vienas žinomiausių JAV kino kritikų Johnas DeFore iš „Holywood Reporter“ atsiliepė: „Malonus pasakojimas vaiduoklių tematika, kuris gerai išnaudoja psichologinio spaudimo perspektyvas“.

„Kokios paslaptys slepiasi veidrodžiuose ir kokią galią turi atspindžiai?“ – atsakymą į šį klausimą sužinosite pažiūrėję naujausią „Tūnąs tamsoje“ kūrėjų juostą – „Okulus“.

VIDEO: "Okulus" (Oculus) anonsas - titruotas lietuviškai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius