-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

„Įsikūnijimas“ tapo daugiausia uždirbusiu filmu

Įspūdingas mokslinės fantastikos filmas „Įsikūnijimas“ pranoko romantinę dramą „Titanikas“ ir tapo daugiausia pasaulyje už parduotus bilietus uždirbusia kino juosta, antradienį pranešė šį filmą platinanti kompanija „20th Century Fox“.
Filmas „Įsikūnijimas“
Filmas „Įsikūnijimas“ / Kadras iš filmo

Pirmadienį Holivudo režisieriaus Jameso Camerono sukurto filmo pasaulyje uždirbta suma išaugo iki 1,859 mlrd. JAV dolerių, sakė kompanijai „News Corp.“ priklausančios kino studijos atstovas Gregas Brilliantas.

To paties režisieriaus sukurtas „Titanikas“ už parduotus bilietus 1997–1998 metais uždirbo 1,843 mlrd. dolerių.  Šie duomenys nebuvo koreguojami atsižvelgiant į infliaciją.

„Titaniko“ pasiektą rekordą, kuris atrodė neįveikiamas, „Įsikūnijimas“ sutriuškino vos per šešias savaites, o J.Cameronas galės didžiuotis tapęs dviejų sėkmingiausių pasaulyje filmų kūrėju.

Pagal sumą, surinktą už Šiaurės Amerikos rinkoje parduotus bilietus, „Įsikūnijimas“ pirmavo šešias savaites. Šis filmas taip pat buvo sėkmingiausias Prancūzijoje, Kinijoje, Vokietijoje ir Rusijoje.

Veiksmo ir nuotykių filmo, kuriame vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė aktorė Sigourney Weaver, veiksmas vyksta 2154 metais: neįgaliam buvusiam jūrų pėstininkui patikima užduotis infiltruotis į Pandoros planetoje gyvenančių 3 metrų ūgio mėlynodžių būtybių gentį ir įtikinti jas išsikelti gyventi kitur, kad žmonės toje vietoje galėtų kasti vertingus mineralus.

Šis filmas buvo kuriamas ilgiau nei penkerius metus ir tikriausiai yra vienas iš brangiausių: pranešama, kad jo biudžetas yra ne mažesnis nei 300 mln. dolerių.

Įspūdinga trimačių kompiuterinių vaizdo efektų kupina kino juosta sužavėjo žiūrovus ir kritikus, o praeitą savaitę pelnė „Auksinį gaublį“. Tikėtina, kad kitą mėnesį „Įsikūnijimas“ bus nominuotas vienam ar keliems „Oskarams“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius