-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 20

Jamesas Cameronas dėl filmo leisis į giliausią vandenyno tašką

Ruošdamasis filmo „Įsikūnijimas“ tęsinio filmavimo darbams, garsusis kino kūrėjas Jamesas Cameronas vėl ieško originalių būdų nustebinti žiūrovą ir praplėsti technines filmų kūrimo galimybes. Kaip praneša naujienų portalas guardian.co.uk, J. Cameronas Australijoje subūrė specialistų komandą, kurios tikslas – sukonstruoti povandeninį aparatą, galintį pasinerti į giliausią Žemėje vandenyno vietą – Marianų įdubą. J. Cameronas ketina įduboje nufilmuotą medžiagą panaudoti „Įsikūnijimo“ tęsinyje.
Filmas „Sanctum“
Filmas „Sanctum“ / Kadras iš filmo

Iki šiol giliausią vandenyno tašką yra pasiekę tik du žmonės. Tai įvyko 1960 m., kuomet JAV jūrų laivyno kapitonas Donas Volšas (Don Walsh) ir šveicarų inžinierius Žakas Pikardas (Jacques Piccard) batiskafu „Trieste“ nusileido į 10924 metrų gylį. Tiesa, tuomet tyrinėtojai į Žemės paviršių neiškėlė jokios vaizdinės medžiagos.

Nors moksliniai tyrinėjimai nėra įtraukti į J. Camerono nusileidimo į ekstremalias gelmes tikslų sąrašą, tikima, kad Marianų įduboje nufilmuota medžiaga bus panaudota ne tik vaizduotę audrinančiam filmui kurti, bet ir žinių apie vandenyno gelmes turtinimui.

Kovo 4 d. Lietuvos kino teatruose pasirodysiantis trimatis nuotykių filmas „Sanctum“ taip pat buvo kuriamas Australijoje. Pasak J. Camerono, statydamas šį filmą jis įsitikino 3D technologijų įtaigumu filmuojant uždarose, „intymiose“ erdvėse.

Filmas „Sanctum“ pasakoja apie Frenko Makgvairo – vieno garsiausių ir gerbiamiausių speleologų pasaulyje – vadovaujamą ekpediciją, kurios tikslas – atrasti dar neištirtus urvus ir pasiekti naujų speleologijos rekordų. Netikėtai žemės paviršiuje kilęs ciklonas sujaukia visus tyrinėtojų planus. Jie priversti ieškoti išsigelbėjimo požemio labirintuose. Filmas paremtas tikrais faktais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius