-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 10

J.J.Abramso filmą „Super 8“ išgelbėjo Stevenas Spielbergas

Birželio 17 dieną Lietuvą pasieks naujausias režisieriaus J.J.Abramso darbas – mistinis trileris „Super 8“ (orig. „Super 8“). Intriguojančio, gausiais specialiaisiais efektais, mistika ir žiupsneliu meilės pagardinto filmo kelionė į didžiuosius kino ekranus nebuvo lengva.
Kadras iš filmo „Super 8“
Kadras iš filmo „Super 8“ / „Forum Cinemas“ nuotr.

„Super 8“ – tai iš dviejų skirtingų projektų sukurtas filmas, tapęs trečiąja pilnametraže juosta režisieriaus J.J.Abramso karjeroje.

Pirmasis šio režisieriaus sukurtas darbas, o tiksliau – darbo idėja, buvo įprasta drama apie paauglius, kuriančius filmus. Deja, toks projektas nesudomino kino studijų, nes jame nebuvo kažko ypatingo ir traukiančio žiūrovo dėmesį. Jokia kino kompanija nenorėjo imtis rizikingo ir abejotiną populiarumą pranašaujančio projekto. Niekas nematė garanto, kad žiūrovai masiškai plūs į kino sales ir skanduos filmo pavadinimą. Tačiau atkaklus režisierius nepasidavė, nes negalėjo išmesti iš galvos jam patinkančios istorijos. Prie jo prisijungė ir žymusis režisierius bei prodiuseris Stevenas Spielbergas, įžvelgęs pasakojimo potencialą ir pasiryžęs prisidėti prie būsimos juostos kūrimo. „Mačiau noru dirbti degantį režisierių, mačiau jo talentą ir istoriją, kurios J.J.Abramsas karštligiškai laikėsi. Negalėjau praeiti pro šalį matydamas tokį potencialą ir kūrinį, iš kurio gali gautis puikus filmas“, – vėliau pasakojo S.Spielbergas.

Netrukus kino studija „Paramount Pictures Intl.“ nusipirko teises į kitą J.J.Abramso projektą, kurio istorija vyko 1970-aisiais ir pasakojo apie JAV esančioje 51-oje zonoje vykusius tyrinėjimus. Vyriausybė, išsigandusi, jog visai šaliai gali būti atskleista šios vietovės paslaptis, visas ten saugomas medžiagas išsiuntinėjo po įvairius šalies kampelius. Tačiau vienas traukinys tikslo nepasiekė...

„Turėjau dvi idėjas – vieną paprastą ir niekuo neišsiskiriančią, apie paauglius, kitą – nuostabią, apie mistinius įvykius 51-oje zonoje JAV, tarsi jaukas masinančią nuotykių ieškotojus ir smalsuolius. Man prireikė pusės metų, kad dvi istorijas sujungčiau į vieną ir sukurčiau „Super 8“. Turiu pripažinti, kad galutiniu rezultatu esu daugiau nei patenkintas: filmas iš tiesų puikus ir giriu jį ne todėl, kad esu šio projekto režisierius“, – šmaikštavo J.J.Abramsas.

Režisierius tikina, jog filmavimo darbai buvo labai įdomūs. „Kartais jausdavausi kaip daugiavaikis tėvas, apsuptas savo aktorių šešeriukės. Dirbti su tokiais talentingais vaikais buvo vienas malonumas, juolab, kad du iš jų – visiški naujokai filmavimo aikštelėje,“ – prisimena režisierius J.J.Abramsas. Vyras prisipažįsta pirmomis filmavimo dienomis gyvenęs nuolatiniame siaube ir baimėje – labiausiai nerimavo dėl to, kaip mažieji aktoriai susitvarkys su jiems patikėta užduotimi. Tačiau vaikams prireikė vos 48 valandų, kad pritaptų naujoje aplinkoje.

„Žinote, jeigu jau man buvo baisu, įsivaizduokite, kaip filmavimo darbų bijojo jie“, – įspūdžiais dalinosi J.J.Abramsas.

Mistinė istorija apie padarą, ištrūkusį iš traukinio, vežančio 51-osios zonos krovinį, kine birželio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius