Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 25

Kanai grįžta į rutiną

Pirmadienį Prancūzijoje esantys Kanai ištuštėjo – sekmadienį pasibaigė kasmetinis kino festivalis, pareikalavęs daug gyventojų ištvermės ir įnešęs į jų biudžtus didžiules pajamas.
M.Haneke filmas gavo pagrindinį prizą.
M.Haneke filmas gavo pagrindinį prizą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kanai

Kaip atrodo garsaus kino festivalio buveinė, „15min“ iš Kanų pasakojo „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška. „Miestas ištuštėjo, gatvėse beveik neliko gyvybės, tik turistai vaikštinėja. Pamažu į savo namus grįžta gyventojai – festivalio metu dauguma jų nuomojosi būstus 50 km spinduliu, kad savuosius namus galėtų brangiai išnuomoti atvykėliams“, – Kanų realijas pasakojo A.Ramaška.

Jis tikino filmo, gavusio pagrindinį prizą – Auksinę palmės šakelę – nematęs. Ją pelnė Austrijos kino kūrėjo Michaelio Haneke filmas „Balta juosta“ – šiurpus pasakojimas apie protestantišką Vokietijos miestelį Pirmojo pasaulio karo išvakarėse. „Šios juostos nemačiau, bet bendras vaizdas susidarė toks, kad apdovanojimai šiemet buvo teisingi – juos gavo jų nusipelniusieji. Tik štai apdovanotuosius už geriausią scenarijų nušvilpė ir dėl geriausio režisieriaus titulo kilo kalbų“,- įspūdžiais dalijosi pašnekovas.

Geriausio režisieriaus apdovanojimą atsiėmė Brillante Mendoza iš Filipinų, festivalio metu parodęs niūrų filmą „Kinatay“ (liet. „Žudynės“), o prizu už geriausią scenarijų buvo įvertintas uždraustas kinų kūrėjas Lou Ye už aistringą gėjų meilės trikampio istoriją „Pavasario karštligė.“

„Kino pavasario“ žiūrovai geriausia aktore šiemet išrinko Gabiją Ryškuvienę, todėl jai buvo suteikta galimybė dešimt dienų pasimėgauti geriausiais pasaulio filmais. Kartu su A.Ramaška Kanuose lankėsi ir „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė, festivalio meno vadovė Greta Akcijonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius