Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 14

Kino kodas: „A komanda“

Irako karo veteranas, pulkininkas Džonas Smitas (L.Neesonas), pravarde „Hanibalas“, su bendražygiais turi problemų. Tiek metų jie puikiai vykdė slaptas, mirtinai pavojingas užduotis ir še tau. Juos apkaltino padarius nusikaltimą, kurio jie nepadarė. Čia, kaip Lietuvoje, niekada niekas dėl nieko nėra kaltas.
„A komandos“ herojai – nuotykinio–kovinio TV nuotykių serialo veikėjai perkelti į didesnį ekraną
„A komandos“ herojai – kovinio TV nuotykių serialo veikėjai perkelti į didesnį ekraną / Kadras iš filmo

Specialiųjų operacijų virtuozai įtariami Bagdade pavogę visą sunkvežimį su padirbtais pinigais. Tik už Atlanto reabilitacijos procesas vyksta kur kas efektingiau. Vyrukai supyksta ir nusprendžia visai JAV armijai, taip pat CŽV, parodyti, kokie jie pikti ir kokie teisūs. Kaip sakoma, neliks akmens ant akmens...

Reziumė

Tokius triukus (išskyrus šaudymą iš skraidančio tanko, kurį kompiuterių specialistai galėjo padaryti ir kokybiškiau) jau esame matę kine. Kad ir „Čarlio angeluose“ ar daugybėje panašių opusų. Po porą dešimtmečių trukusios pauzės kovinio amerikietiško TV nuotykių serialo herojai perkelti į didesnį ekraną, kur daugiau vaizdo efektų, geresnis garsas ir tiesiog viskas, netgi neįtikėtinai nuspėjami nuotykiai, atrodo įspūdingiau.

Herojai šmaikštūs, bebaimiai ir labai taiklūs. Jų partnerės arba priešininkės moterys (pvz., J.Biel) sportiškos ir seksualios, nors kiek sutrikusios. Yra čia daug chaoso, neįtikėtinų išsigelbėjimų, raumenų demonstravimo. Viso to, kas pakeistų „Red Bull“ su degtine ir tonizuotų mus žygdarbiams nuobodžių, vasarą apsnūdusių Lietuvos miestelių gatvėse, kur ant prezidentūros kampo (to paties?) atkakliai besišlapinantys užsieniečiai tampa dienos naujienų herojais.

„A komandos“ didvyriams iš tiesų nereikia plano „B“, kaip pagrįstai teigiama reklaminiame plakate. Holivudo scenaristai žino, į kokius žiūrovus reikia taikyti (net be tanko), kad būtų pasiektas tikslas. Atsipalaiduokite ir duokite valią akims.

Faktai

„A komanda“ („The A – Team“) 2010 m., JAV, 120 min.
Režisierius Joe Carnahanas.
Vaidina: Liamas Neesonas, Bradley Cooperis, Jessica Biel.
ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius