-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 14

Kino kodas: „Hana“, arba Supermergaitė

Gimė hibridas – dar viena pasaka trilerio kailyje, kaip „mirtinas ginklas” Hana – šešiolikmetės ilgaplaukės pavidale. Keista pasaka suaugusiems apie kerštą ir atpildą už sunaikintas vaikystės vizijas.
Hanos vaidmenį sukūrė aktorė Saoirse Ronan.
Hanos vaidmenį sukūrė aktorė Saoirse Ronan. / Kadras iš filmo

Stovėjo kažkur gūdžiame miške, netoli poliarinio rato mažas namelis. Jame gyveno barzdotas tėvelis Erikas (akt. E.Bana) ir dukrelė Hana (akt. S.Ronan). Hana užaugo ir tuomet tėtis jai pasiūlė susiremti su CŽV. Susitarę susitikti Berlyne, jiedu pasuko skirtingais keliais: tėtis su kostiumu perėjo taigą, perplaukė jūrą, o Hana pasidavė CŽV komandosams, kad vėliau ištrūktų iš akylai saugomos kameros. Manote, kad keistumai tuo ir baigsis? Jokiu būdu – Didysis Finalas, porelę nuolat persekiojant itin piktai Pamotei – CŽV agentei (akt. C.Blanchett), įvyks Brolių Grimų pasakų aplinkoje – beveik tiesiogine prasme. Unglaublich!

Išvados

Ši Hana kitai Hanai – Montanai kaip mat parodytų, iš kur kojos dygsta. Ar iš balos tas vikrumas ir nežmoniška jėga? Dėl to kalti slapti moksliniai eksperimentai. Nemanykite, kad iksmenai gimsta tik JAV. Palaipsniui atskleisdamas, kodėl tėvas su dukra taip nemėgsta CŽV ir kodėl jie susitiks Berlyne, filmo režisierius poetiška kino kalba rodo mums, kaip teoriškai puikiai pasikausčiusi paauglė (ji spėjo išmokti net arabų kalbą ir žino, kiek raumenų veikia bučiuojantis!) susipažįsta su realiu pasauliu: elektra, pirmuoju bučiniu, draugyste ir muzika.

Visa tai patiekiama įsimintino garso takelio ir dinamiško montažo padaže, dalyvaujant keliems labai originaliems personažams. Iš pradžių labai gražu ir dramatiška, vėliau – šiek tiek juokinga, protarpiais nuobodoka. Norėta aprėpti kiek per daug, tad pernelyg atleistos vadžios fantazijai...

Faktai

„Hana“ („Hanna“) JAV, 2011  m., 105 min.
Režisierius Joe Wrightas.
Vaidina: Ericas Bana, Saoirse Ronan, Cate Blanchett ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4 

VIDEO: Hanna (2011) - Official Trailer [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius