-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Kino kodas. „Haris Poteris ir mirties relikvijos. 1 dalis“

Tai labai labai pelningos knygų serijos ekranizacija. Tai višta, kurios dedamų aukso kiaušinių labai sunku atsisakyti. Todėl mes gauname tik pusę paskutinio filmo apie sėkmingai vyriškėjančio burtininko Hario P. žūtbūtinę kovą su didžiausiu pasaulio kenkėju (neskaitant turbūt George‘o Soroso) – Voldemortu.
Haris Poteris – Danielis Radcliffe‘as.
Haris Poteris – Danielis Radcliffe‘as. / Kadras iš filmo

Aš irgi būčiau piktas ant viso pasaulio, jeigu atrodyčiau kaip šis demoniškas benosis vyrukas (vaid. Ralphas Fiennesas), išslapstęs savo gyvybę septyniuose sunkiai sunaikinamuose suvenyruose. Kaščėjus Nemirtingasis buvo tikras nevėkšla, palyginti su juo. Haris su draugais žino, kad norint laimėti, reikia surasti tuos daikčiukus, vadinamus horokrusais. Bet burtų pasaulyje (ir Hogvartse) įsigalėjo Voldemorto chunta, tad jaunuolių trijulė blaškosi po vaizdingus kalnus, miškus ir klonius su savo lazdelėmis ir palapine. Persekiotojai lipa jiems ant kulnų.

Išvados

Nuosekliai atpasakojant knygą, sunku sukurti gerą filmą. Tą liudija kino istorija. Nepaisant gausių kompiuterinių vaizdo efektų, šis filmas yra nuobodokas ir gan statiškas. Ištęstus epizodus, kuriuose mažai kas vyksta, keičia koks nors trumpas nuotykis, o po to – vėl ramuma. Be abejo, šitaip kuriama atmosfera, bręsta ar kinta herojų santykiai, bet vis tiek nuobodu, pilka ir rūškana. Kaip Lietuvoje lapkričio mėnesį, belaukiant naujos mokesčių naštos.

Filme sklando depresyvi projekto pabaigos dvasia. Personažai privalo atitikti pasakos standartus, todėl jie karikatūriškai blogi (aktoriai dažnai pervaidina), arba nė jokie. Vienintelis vilties spindulėlis – Emmos Watson vaidyba ir jos besikeičiantys santykiai su Hariu. Žodžiu, geriau negu kita garsi literatūrinė epopėja apie kuklaus vampyro meilę liūdnų akių mergaitei, bet iš esmės negražu taip melžti pinigus iš jaunųjų žiūrovų.

Faktai

„Haris Poteris ir mirties relikvijos. 1 dalis“ („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1“) JAV, 2010 m., 135 min.
Režisierius Davidas Yatesas.
Vaidina: Danielis Radcliffe‘as, Emma Watson, Rupertas Grintas.
ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius