Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 19

Kino kodas: „Kaip diena ir naktis“

Atėjo tikra vasara – šekit vasariškos nuotaikos nuotykių komediją. Filmo „Kaip diena ir naktis“ absurdiško scenarijaus autoriai visgi blyksteli specifiniu sąmojumi.
Filme „Kaip diena ir naktis“ vaidina C.Diaz ir T.Cruise‘as.
Filme „Kaip diena ir naktis“ vaidina C.Diaz ir T.Cruise‘as. / Kadras iš filmo

Auka per prievartą, blondinė Džun (Cameron Diaz) yra senų automobilių restauratorė (čia kaip olialia blondinė – agrastų selekcininkė). Gabendama namo lagaminą su atsarginėmis dalimis, oro uoste savo nelaimei ji susipažįsta su slaptuoju agentu Rojumi Mileriu (Tomas Cruise‘as), kurį kažkas labai nori likviduoti. Mat jis turi ypatingą bateriją, kurios gviešiasi ir ginklų prekeiviai, ir CŽV.

Nuotykiai, prasidėję lėktuve, tęsiasi ir ant žemės... po to vėl lėktuve (ar malūnsparnyje), saloje prie Portugalijos krantų, Austrijoje (kur Bruno, kai jo taip reikia?) ir t.t. Pusę to laiko Džun praleidžia be sąmonės, nes taip geraširdžiam Rojui lengviau ją transportuoti. O palikti gaila. Pavojus tonizuoja, šypsena užburia. Mergina pamilsta Supermeną Šnekutį ir jokios kulkos jai jau nebaisios... netgi be vaistų.

Reziumė

Šioje nuotykių komedijoje logikos nerasite – atpalaiduokite protą, ištiesinkite smegenų vingius. Užtat čia yra apsčiai studijoje vidutiniškai nufilmuotų ir kompiuteriu negrabiai sumontuotų vaizdo efektų bei dvi gyvos ir judrios kino žvaigždės, daug laiko praleidžiančios kartu. Kartais netgi su maudymosi kostiumais. Kai neatsišaudo, Tomas su Cameron žaižaruoja sąmojumi, žarsto komplimentus, aiškinasi santykius, pyksta ir taikosi.

Nenuobodu ir protarpiais netgi juokinga, nors iš T.Cruise‘o, prisimenant jo „Neįmanomas misijas“, norėtųsi kažko daugiau. Bet ką jau padarysi – čia karaliauja ne vaidyba, o reakcijos. Reakcijos, gelbstinčios herojų gyvybes, paįvairinančios žiūrovų laisvalaikį ir galbūt skatinančios aplankyti Azorų salyną ar palenktyniauti su buliais Ispanijoje. Pakeliaukime su vėjeliu!

Faktai

„Kaip diena ir naktis“ („Knight and Day“) JAV, 2010 m., 110 min.
Režisierius Jamesas Mangoldas.
Vaidina: Cameron Diaz, Tomas Cruise‘as, Peteris Saasgardas.
ĮVERTINIMAS: 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius