Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 02

Kino kodas: „Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas“, arba Įdarbinti dievus

Pasispauskite, gerbiamieji, priimkite į būrį dar vieną antžmogį su antpečiais – Kapitoną.
„Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas“
„Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas“ / Kadras iš filmo

Styvas Rodžersas (akt. C.Evansas) mano, kad svarbu ne ūgis, o smūgis. Deja, jis neturi nei vieno, nei kito. Todėl nors patriotiškai nusiteikęs paauglys trokšta kautis su naciais, į armiją jo niekas neima. Kol pagaliau netyčia jis tampa superslapto eksperimento dalyviu. Vienas, du, šviesos gęsta, kibirkštys žyra ir iš plieninio konteinerio jau išlipa raumeningas gražuolis.

Štai ką gali genetinis dopingas. Styvas pavirto Kapitonu Amerika – moterų numylėtiniu ir vokiečių siaubu. Bet fašistai irgi turi, ohoho kokių (dieviškų), kozirių, tad vyrukas su kauke ir skydu turės paprakaituoti, kol šis nuotykių filmas pasieks savo lengvai nuspėjamą, beveik laimingą finišą.

Išvados

Prodiuseriai iš spintos ištraukė eilinį supermeną (eilėje jau laukia Žaliasis Žibintas!). Eilinį, nes metodika jau patikrinta – reagentas X sklandžiai paverčia žmones antžmogiais. Tą mes jau matėme „Iksmenuose“, „Milžine Halke“ ir kitur. Bet yra geriau, negu buvo galima tikėtis. Filmo pirmoji pusė – maloni staigmena. Istorija intriguoja, joje yra ironijos, patrauklių personažų su įdomiais charakteriais.Štai ką gali genetinis dopingas. Styvas pavirto Kapitonu Amerika – moterų numylėtiniu ir vokiečių siaubu.

Iš to galėtų gimti neblogas filmas apie tikrą patriotizmą, valią siekiant tikslo ir pasiaukojimą. Deja, persiritus į antrąją pusę, viskas stoja į įprastas, komiksines vėžes ir štai – patriotiškai sintetinis komiksas, sukurptas pagal puikiai įvaldytą metodiką. Jokių siurprizų, kadangi temos pasirinkimas apsprendžia žanrą.

Komiksų mėgėjams pažiūrėti verta, o kitiems rekomenduoju perskaityti originalų ir įtaigų amerikiečių rašytojo Davido Brino 1986 m. fantastinį apsakymą „Toras prieš kapitoną Ameriką“ („Thor Meets Captain America“). Sužinosite, kokiu kraupiu būdu fašistai įdarbino skandinavų dievus, padėjusius ir šio filmo nevidonams.

Faktai

„Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas“ („Captain America: The First Avenger“) JAV, 2011  m., 125 min.
Režisierius Joe Johnstonas
Vaidina: Chrisas Evansas, Hayley Atwell, Sebastianas Stanas ir kiti.

ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Captain America: The First Avenger Movie Trailer 1 Official (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius