Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 07

Kino kodas: „Mačetė“ arba politikai, imigrantai ir skerdikai

Kinivarpų išvagoto veido žudikas pravarde Mačetė (Danny Trejo) atkeliauja į ekranus tiesiai iš kitų Roberto Rodriguezo filmų: „Teroro planeta“, imitavusio „B“ klasės pigų kruviną siaubiaką, ir juostos „Kartą Meksikoje“.
Filme „Mačetė“ Robertas De Niro – JAV senatorius
Filme „Mačetė“ Robertas De Niro – JAV senatorius / Kadras iš filmo

Dabar Mačetė tapo pagrindiniu herojumi – išduotu federaliniu agentu. Jis yra bedarbis ir benamis (ko gero). Kažkoks rimtas vyrukas pasiūlo jam už 150 000 JAV dolerių nušauti JAV senatorių MakLafliną (R.De Niro), ketinantį išvyti iš Amerikos visus nelegalius imigrantus. Atsisakyti negalima. Netrukus Mačetė supranta, kad pateko į gudriai paspęstus spąstus. Jam tenka gelbėti savo gyvybę. Tą padaryti Mačetei padeda seksuali pasipriešinimo judėjimo „Tinklas“ lyderė Luz (M.Rodriguez) ir dar seksualesnė migracijos tarnybos agentė Sartana (J.Alba).

Reziumė

Tiek daug gerų aktorių (gal išskyrus S.Seagalą) ir tokia nesėkmė. Kodėl? R.Rodriguezas vėl pasirinko pigaus kovinio filmo formatą su brangiais aktoriais. Tačiau siužete dominuoja politinės temos – rinkimai ir kova su nelegalia imigracija. Tarsi žiūrime rimtą politinį trilerį, bet su juokingais personažais (L.Lohan, vaidinanti save, t.y. narkomanę) ir itin kruvinais žarnų tampymo bei kalimo prie kryžiaus epizodais.

Protarpiais jaučiasi R.Rodrigezo bene geriausio filmo „Desperado“ azartas, motyvai ir nuotaika, bet tas jausmas, deja, greitai dingsta. Ne tik dėl to, kad personažų pernelyg daug, bet ir dėl prastų vaizdo efektų bei stebėtinai statiškų ir nemokšiškų muštynių/susišaudymų scenų. Gimė toks keistas ir nelabai juokingas hibridas, už kurį visiškai atsakinga scenarijaus autorių ir režisierių pora. Pasiūlymas Robertui ir jo kolegai – išgryninkite žanrą, grįžkite į „El Mariachi“ pasaulį.

Faktai

Apie ką mes čia: „Mačetė“ („Machete“) JAV, 2010 m., 105 min.
Režisieriai: Robertas Rodriguezas ir Ethanas Maniquisas.
Vaidina: Danny Trejo, Jessica Alba, Robertas De Niro.
ĮVERTINIMAS 1/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius