Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 16

Kino kodas: „Nesunaikinami“

Sylvesteris Stallone visada laimi. Kai rezultatas iš anksto aiškus, filmą žiūrėti nuobodoka. Keli tvirti vyrukai už pinigus keliauja po pasaulį ir atlieka pavojingas užduotis. Pavyzdžiui, iš Somalio piratų gniaužtų išvaduoja įkaitus. Jie jau gerokai pagyvenę, bet turi parako. Ir vis dar nori pinigų (matyt, pensijos ir ten nedidelės).
Filme „Nesunaikinami“ S.Stallone - ir aktorius, ir režisierius.
Filme „Nesunaikinami“ S.Stallone - ir aktorius, ir režisierius. / Kadras iš filmo

Todėl S.Stallone herojaus vadovaujami, sutinka nuversti vienoje atokioje saloje žmones engiančią chuntą, kurios stiprybės šaltinis – buvęs CŽV agentas (E.Robertsas), užveisęs narkotikų plantacijas. Apsimetę fotografais, Sylvesteris su Jasonu nuskrenda į salą ir joje susiduria su problemomis… bei tvirto charakterio generolo dukra. Ar jie pasieks savo tikslą?

Reziumė

Norėčiau ištaisyti kelias klaidas, kurias specialiai padarė šio filmo distributorius, matyt, tikėdamasis privilioti daugiau žiūrovų. A.Schwarzeneggeris ir B.Willisas filme pasirodo tik porą minučių. Ir nei šaudo, nei mušasi, tik pasikalba. Kaip ir M.Rourke'as, kurio buvimas ekrane irgi labai ribotas.

Todėl originaliame plakate net nėra A.Schwarzeneggerio pavardės, kuri atsirado lietuviškoje versijoje. Tokia mat nedidelė gudrybė. Visą krūvį ant savo pečių neša Sylvesteris su Stathamu, jiems padeda Li, D.Lundgrenas ir dar keli ne tokie žinomi vyrukai. Neša neblogai, nes finale viskas skęsta sprogimų jūroje. Mėgstantiems kompiuterinius žaidimus, kuriuose reikia sunaikinti kuo daugiau priešų, „Nesunaikinami“ patiks.  

Ir pagaliau pavadinimas, kuris iš tiesų lietuvių kalba reiškia „nebereikalingas, paaukotinas“. Nenorėčiau tikėti, kad vertėjai prastai moka anglų kalbą (nors 2008 metais „Obuolio“ leidykla Vilniaus knygų mugėje buvo pelniusi antiprizą už nekokybiškus vertimus). Tai irgi Lietuvoje mėgstama praktika „gerinti“ filmų pavadinimus, iškraipant jų esmę.

Faktai

Apie ką mes čia: „Nesunaikinami“ („Expendables“) JAV. 2010 m., 100 min.
Režisierius Sylvesteris Stallone.
Vaidina: S.Stallone, Jasonas Stathamas, Jetas Li.
ĮVERTINIMAS 1/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius