-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 18

Kino kodas: Sophios Coppolos juosta „Kažkur tarp ten ir čia“

Kaip gyvena eilinis, bet neskurstantis Holivudo aktorius – toks kaip Sophios Coppolos kino juostos „Kažkur tarp ten ir čia“ herojus Džonis Marko (akt. Stephenas Dorffas)? Atrodo, kad jam nėra ko pavydėti.
Kino filme „Kažkur tarp ten ir čia“ vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė dvylikametė Elle Fanning.
Kino filme „Kažkur tarp ten ir čia“ vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė dvylikametė Elle Fanning. / Kadras iš filmo

Džonis vienas tūno viešbutyje, mylisi su atsitiktinėmis merginomis ir klusniai atlieka agento suplanuotas užduotis. Filmavimai, kelionės, spaudos konferencijos. Niekas nedžiugina. Iš beprasmybės liūno jį kelioms dienoms ištraukia paauglė duktė Kleo (Elle Fanning), kuria pasirūpinti paprašo Džonio buvusi žmona. Tos dienos neblogai pakutena užmigusius arba nunykusius vyruko jausmus. Jis pagaliau suvokia, kad reikia ką nors daryti. Bet ką? Gal iš pradžių atsisakyti savo „Ferrari“ ir tiesiog pasivaikščioti gryname ore?

Reziumė

Minimalizmas kine ir gyvenime yra labai teigiama tendencija visuotinio vartojimo amžiuje. Nuo civilizacijos gėrybių gausos apduję žmonės anksčiau ar vėliau atsitokėja ir ima ieškoti gyvenimo prasmės, t. y. to, ko negalima nusipirkti už pinigus. Vieni keliauja melstis („Valgyk, melskis, mylėk“), kiti žudosi, o treti laisvalaikiu kiurkso viešbutyje ir gurkšnoja alų. Ką daryti, kai niekas nemiela? Ištikus krizei, kaip ir panikos priepuoliui, svarbiausia yra nesiblaškyti.

Problema aiški: reikia išmokti džiaugtis gyvenimu, sugebėti mėgautis jei ne kiekviena, tai bent kai kuriomis akimirkomis, artimo žmogaus meile ir pan. Deja, lengviau patarti, negu įgyvendinti (tai gali paliudyti Britney Spears ir daugelio kitų besiblaškančių turtuolių pavyzdys). O kaip tai gali atrodyti, mums įtaigiai rodo Sophia Coppola, prieš kelerius metus įdėmiai stebėjusi kito, jau senstelėjusio aktoriaus vegetavimą filme „Pasiklydę vertime“. Už naujausią psichologinę studiją režisierė įvertinta „Aukso liūtu“ 2010 metų Venecijos kino festivalyje. Neblogai, bet iki šedevro visgi netraukia.  

Faktai

„Kažkur tarp ten ir čia“ („Somewhere“) JAV, 2010  m., 95 min.

Režisierė – Sophia Coppola.

Vaidina Stephenas Dorffas, Elle Fanning, Chrisas Pontius.

VERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius