Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 21

Kino kodas: „Viktorija. Jaunoji karalienė“

Biografinė kostiuminė drama „Viktorija. Jaunoji karalienė“ kažkuo primena M.K.Čiurlionio paveikslą „Karalių pasaka“. Du pagyvenę karūnuoti vyrukai, palinkę virš nedidelio objekto po švytinčiu kupolu, atidžiai stebi, kas ten vyksta.
„Viktorija. Jaunoji karalienė“
„Viktorija. Jaunoji karalienė“ / Kadras iš filmo

Būsimoji Anglijos karalienė Viktorija (E.Blunt) nuo pat jaunystės irgi tapo karalių (vienas iš jų – Belgijos) ir įvairių intrigantų manipuliacijos objektu. Net motina mėgino ją išnaudoti. Tačiau mergina pasirodė ne iš kelmo spirta. Viktorija neatidavė teisės valdyti šalį aferistui, mokėsi politinio žaidimo taisyklių ir netgi sugebėjo laimingai ištekėti už princo Alberto (R.Friendas), kuris irgi iš pradžių buvo tik priemonė užkariauti merginą politiškai.

Reziumė

Karalienė Elžbieta valdė taip sėkmingai ir ilgai, kad jos vardu vadinama visa epocha. Jiedu su princu Albertu sudarė harmoningą duetą, kuriam neprilygtų net krokodilas Gena su Kūlverstuku. Filmo autoriai mėgina mus suintriguoti karališkomis intrigomis prabangiuose (ir autentiškuose) interjeruose, įvairaus formato sąmokslais bei kitais mums puikiai pažįstamais dalykėliais.

Neblogai, bet daug kas jau matyta. Kur kas įdomiau stebėti pačios Viktorijos charakterio evoliuciją. Jos pažintį su princu Albertu, ilgalaikį konfliktą su motina, diplomatiškai draugišką, bet ir dviprasmišką žaidimą su ministru pirmininku. Ir savęs atradimo procesą, kai net veidrodyje matyti, kaip įgyjama patirtis keičia jos išorę.

Filmas „Viktorija. Jaunoji karalienė“ pelnė „Oskarą“ už kostiumus, tačiau E.Blunt vaidyba irgi nusipelno aukštų balų (ji buvo nominuota „Aukso gaubliui“). Trūksta čia tik teisingo santykio tarp dramatizmo ir melodramatizmo, nes pastarasis antroje itin dekoratyvaus filmo pusėje ima dominuoti.

Faktai

Apie ką mes čia: „Viktorija. Jaunoji karalienė“ („Young Victoria“) Didžioji Britanija, 2009 m., 100 min.
Režisierius Jeanas–Marcas Vallee.
Vaidina: Emily Blunt, Rupertas Friendas, Paulas Bettany.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius