-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 19

Kino teatruose – nauja „Džeinės Eir“ ekranizacija gotikiniu stiliumi

„Džeinė Eir“ – autobiografiškiausia rašytojos Charlotte Bronte knyga, viena gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje. Tačiau jos niekaip nepavadintume banalia meilės istorija su laiminga pabaiga. Tuo galėsime dar kartelį įsitikinti kino teatruose, kur jau nuo kito savaitgalio, rugpjūčio 26 dienos, didžiuosiuose ekranuose pasirodys nauja ir visiškai kitokia nei įprasta meilės istorija – „Džeinė Eir“.
Filmo „Džeinė Eir“ akimirka.
Filmo „Džeinė Eir“ akimirka. / „ACME Film“ nuotr.

Kritikai naujausią romano ekranizaciją giria jau vien dėl pagrindinio vaidmens atlikėjos. Visų niekinamą ir žeminamą tarnaitę čia vaidina australė Mia Wasikowska, jau pelniusi simpatijas savo pagrindiniais vaidmenimis filmuose „Alisa Stebuklų šalyje“ (rež. Timas Burtonas), „Vaikams viskas gerai“, Lietuvoje filmuotame Holivudo filme su Danieliu Craigu „Pasipriešinimas“ ir kt. Taip pat juostoje pamatysime ir legendinę aktorę Judi Dench bei Michaelą Fassbenderį, suvaidinusį tokiuose kino hituose kaip „Negarbingi šunsnukiai“, „300“ bei „Iksmenai“.  

Romantinė drama „Džeinė Eir“ pasakos istoriją apie našlaitę, augančią giminaičių namuose, o vėliau – prastos reputacijos našlaičių prieglaudoje. Paaugusi mergina įsidarbina egocentriško misterio Ročesterio dukrelės aukle. Jauna guvernantė sušildo atšiauraus aristokrato širdį, tačiau netrukus sužino, jog dvaro labirintuose jis slepia didelę paslaptį.

Neišvaizdi, tačiau elegantiška moteris sprunka iš savo narvelio – ji pabėga nuo šiurpių paslapčių, nuo grėsmingo sero Ročesterio, nuo niūraus dvaro. Prisiglaudusi jauno dvasininko Džono Riverso (akt. Jamie Bell) namuose, Džeinė pamažu atsigauna. Niūri patirtis Tornfildo dvare ima grimzti užmarštin. Tačiau netikėtos Džono piršlybos priverčia Džeinę suvokti, jog ji privalo stoti akistaton su Tornfildo dvaro vaiduokliais ir pačiu seru Ročesteriu.

Klasikinis C.Bronte romanas „Džeinė Eir“ vėl pasiekia didžiuosius kino ekranus režisieriaus Cary Fukunaga („Bevardis“) ekranizacijoje. Tačiau šįkart tai ne saldi romantinė drama, tai kur kas daugiau: tikra gotikinė istorija. Nors tarp veikėjų ir nėra vampyrų, tačiau tai tik techninis klausimas – Michaelui Fassbenderiui, įkūnijusiam grėsmingąjį serą Ročesterį, nebūtina gerti kraujo, kad užvaldytų jaunąją Džeinę.

Džeinės Eir istorija, parašyta 1847 metais, įdomi ir šiandien. Romanas jau ne kartą ekranizuotas ir rodytas ne tik per televiziją, bet ir kino teatruose. Paskutinį kartą garsusis Charlotte Bronte kūrinys didžiajame ekrane buvo rodomas 1996 metais – Franco Zeffirelli pristatė filmą su Charlotte Gainsbourg pagrindiniame vaidmenyje. Praėjus 14 metų, garsioji meilės istorija didžiajame ekrane atgimsta iš naujo.

VIDEO: Jane Eyre Movie Trailer Official (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius