Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Kultūrpolio ekrane – filmai „Miestų tempas“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kartu su Klaipėdos urbanofilais ir Danijos kultūros institutu kviečia į filmų ciklą „Miestų tempas“.
Pirmasis vakaras bus skirtas filmui apie Kairą.
Pirmasis vakaras bus skirtas filmui apie Kairą. / Kultūrų komunikacijų centro nuotr.

Ketvirtadienį, 18 val., KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) rengiama pirmoji peržiūra – „Kairo šiukšlynas“. Kairas – istorinis miestas, kažkada buvęs civilizacijos lopšiu, šiandien skaičiuoja net 20 milijonų populiaciją ir yra užverstas šiukšlėmis. Čia fiksuojama socialinė atskirtis, istorinio paveldo ir nūdienos urbanizacijos susikirtimas.

Danų filmų institutas ir Nacionalinis transliuotojas DR 2009 m. pristatė keturis dokumentinius filmus – keturis globalius žvilgsnius į urbanizaciją. Ši filmų serija pasakoja apie pasaulio didžiausius megamiestus Bogotą, Mumbajų, Šanchajų ir Kairą. Kamera fiksuoja didžiųjų miestų urbanistines problemas ir radikalius sprendimus.

Šeštajame-septintajame dešimtmetyje gyventojų skaičius miestuose ėmė dramatiškai augti. Globaliame kontekste miestas tampa nebe vieta, o procesu. Dabartinis miestas funkcionuoja kaip savarankiškas organizmas, galintis nebepaklūsti valstybei, net atsiskirti nuo jos. Tai nenaujas reiškinys. Nauji tik mastai kuomet miestai, pasitelkdami moderniąsias technologijas, ima valdyti finansų srautus, vystyti ekonominius mainus, megzti tarptautinius ryšius.

Šį pavasarį neformaliuose susitikimuose uostamiesčio urbanofilai diskutavo apie miestą ir gyvenimą jame. Diskusijomis, paskaitomis, viešųjų aktualijų svarstymais, filmų peržiūromis ir ekskursijomis kuriama platforma naujoms vizijoms ir iniciatyvoms gimti bei įsibėgėti.

Visi filmai – nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius