Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 20

Lietuvoje – trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ premjera

Penktadienį, rugpjūčio 20-ąją, pagaliau ir Lietuvos kino teatruose – paslapčių ir intrigų apipinto trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ („The Girl With The Dragon Tattoo“) premjera.
Filmas „Mergina su drakono tatuiruote“
Filmas „Mergina su drakono tatuiruote“ / Incognito Films nuotr.

Europos kino teatruose jau per 100 milijonų eurų uždirbusi kino juosta pastatyta pagal literatūrine sensacija pasaulyje tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

„Mergina su drakono tatuiruote“ yra pirmoji kultinės S. Larssono trilogijos „Millennium“ dalis, Prancūzijoje populiarumu aplenkusi net Harį Poterį, o Danijoje nusileidusi tik Biblijai! Bestselerio sėkmės scenarijus pasikartojo ir Lietuvoje. Jau trečią mėnesį „Mergina su drakono tatuiruote“ tvirtai laikosi perkamiausių grožinės literatūros kūrinių trejetuke „Baltų lankų“ knygynuose.

Puikiai kino kritikų ir žiūrovų įvertintą trilerį režisavo danų kilmės režisierius Nielsas Ardenas Oplevas. Pagrindinius vaidmenis filme atliko žinomi švedų aktoriai Michaelis Nyqvistas ir Noomi Rapace, po filmo kone per naktį tapę ne tik gimtosios Švedijos numylėtiniais, bet ir pasaulinėmis žvaigždėmis.

Nauji veidai tarptautiniuose kino vandenyse tapo patraukliu kąsneliu Holivudo agentams, suskubusiems švedams siūlyti vaidmenų amerikietiškose juostose. O Lisbetos Salander personažą įkūnijusi N. Rapace, už šį vaidmenį Švedijoje įvertinta visais įmanomais apdovanojimais bei gavusi geriausios 2009 metų aktorės prizą Europos kino apdovanojimuose – garbingų apdovanojimų lentyną netrukus gali papildyti ir prestižiniu „Oskaru“. Kalbama, kad švedė yra vieną realiausių kandidačių į Geriausios aktorės nominaciją.

Intriguojantis filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ siužetas sukasi apie Harietą Vanger, kaip į vandenį dingusią prieš 40 metų. Siekdami ištirti seną jaunos merginos dingimo bylą, paslaptinga kompiuterių įsilaužėlė Lisabet Salander (akt. Noomi Rapace) ir reputaciją praradęs „Millenium“ žurnalistas Mikaelis Bliumkvistas (akt. Michael Nyqvist) leidžiasi į paslapčių ir intrigų kupiną kelionę, temdomą įtakingos giminės klano nuodėmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius