Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 26

Lietuvos žiūrovams – naujausi kino hitai ir Kanų perliukai

Lietuvos kino žiūrovų laukia dosnūs ir įspūdingi kino metai. Kino platinimo kompanijos „Acmefilm“ planuojamų rodyti filmų sąraše – pasaulinės ilgai lauktų komedijų premjeros, ką tik pasibaigusio Kanų kino festivalio perliukai ir net keturi nauji lietuviški kūriniai.
Filmas „Bruno“
Filmas „Bruno“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 ACME Film, UAB

Žiūrovai išvys dvi prieštaringai vertinamas ir itin laukiamas komedijas, kurių centre – homoseksualūs herojai. Tai „Bruno“ su garsiuoju Borato vaidmens atlikėju Sacha Baronu Cohenu ir „Myliu tave, Phillip Morris“ („I Love You Phillip Morris“) su komiku Jimu Carrey.

Abejingų neliks ir visame pasaulyje milžiniško populiarumo sulaukusio filmo „Saulėlydis“ tęsiniui „Jaunatis“ („New Moon“), pastatytam pagal Stephenie Meyer bestseleriais tapusių knygų apie vampyrus seriją. Taip pat ruošiamasi parodyti naujausią Leonardo DiCaprio ir Martino Scorsese bendrą kūrinį „Shutter sala“ („Shutter Island“).

Iš ką tik pasibaigusio Kanų kino festivalio į Lietuvą atkeliaus net aštuoni filmai, kurių titruose – garsiausių kino kūrėjų pavardės. Tai šokiruojamas danų režisieriaus Larso von Triero „Antikristas“ („Antichrist“) su geriausia aktore Kanuose pripažinta Charlotte Gainsbourg, dukart „Auksinės palmės šakelės“ laimėtojos, režisierės Jane Champion filmas „Ryški žvaigždė“ („Bright Star“), naujausi režisierių Pedro Almodovaro, Woody Alleno, Alejandro Amenabaro darbai.

Lietuvoje bus parodytas ir režisieriaus Ango Lee filmas „Užkariaujant Vudstoką“ („Taking Woodstock“) apie legendinį Vudstoko muzikos festivalį, Terry Gilliamo fantastinis filmas „Daktaro Parnaso fantazariumas“ („The Imaginarium of Doctor Parnassus“), kuriame paskutinį vaidmenį atlieka pernai miręs aktorius Heathas Ledgeris bei prancūzų režisierės Marinos de Van psichologinė drama „Neatsigręžk atgal“ („Ne te retourne pas“) su Monica Bellucci ir Sophie Marceau.

Nacionalinio kino mėgėjai pagaliau išvys net tris ilgai lauktas lietuviškas premjeras: Šarūno Barto filmą „Lisabona Nulis Du“, Igno Miškinio kelio filmą „Artimos šviesos“ ir Kanuose MEDIA programos prizu už scenarijų apdovanotą Sauliaus Drungos pilnametražį filmą „Anarchija Žirmūnuose“. 2010 metais planuojama baigti ir pristatyti žiūrovams filmą „Tadas Blinda: pradžia“, pasakojantį apie lietuviškos legendos Tado Blindos nuotykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius