-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

Londone – filmo apie lietuvius Rytų Anglijoje premjera

Lietuvos ambasadoje Londone balandžio 3 dieną, 19 val. įvyks vaidybinio filmo „Brolio įvartis“ (Brother‘s Goal) premjera. Režisierių Jamie Quantrillo ir Guy Myhillo trumpametražiame filme pasakojama lietuvių, brolio ir sesers, atvykusių į Jungtinę Karalystę pamatyti savo mėgstamos futbolo komandos žaidimą, istorija.
Per didžiąsias metų šventes emigrantai plūsta namo išleisti savo sunkiai uždirbtų pinigų.
Emigrantai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Vakaro metu bus parodyti ir lietuvių, kurie prisidėjo prie filmo kūrimo, sukurti video klipai. Šį projektą parėmė Britų Tarybos programa „Įsivaizduok savo ateitį“, kuria imigrantai skatinami pasakoti savo istorijas ir įgyvendinti svajones.

„Brolio įvartis“ įgarsintas lietuvių kalba. Filmą prodiusavo „SeaChange Arts“ ir „First Light Movies“. Po premjeros filmas bus rodomas įvairiuose festivaliuose ir renginiuose.

Kiekviename filmo kūrimo etape – nuo scenarijaus rašymo iki montavimo – dalyvavo ir septyni Rytų Anglijos Norfolko grafystės Didžiojo Jarmuto ir Noridžo miestuose gyvenantys 16-18 metų lietuviai.

Jaunųjų filmo kūrėjų grupę surinko viena iš „SeaChange Arts“ organizacijos darbuotojų Rosita Juzėnaitė. „SeaChange Arts“ – Didžiajame Jarmute įsikūrusi organizacija, skatinanti meno ir kultūros plėtrą ir jaunų žmonių integravimąsi į visuomenę.

Šiuo metu kuriamas dar vienas J.Quantrillo filmas apie lietuvius. Naujajame „SeaChange Arts“ projekte bus pasakojama talentingo Lietuvos smuikininko ir jo šeimos kelionės į Jungtinę Karalystę istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius