-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 01

Mattas Damonas brolių Coenų filme vaidino liežuvį perrišęs gumele

Pirmą sykį Mattas Damonas su broliais režisieriais Joeliu ir Ethanu Coenais susitiko dar 1994 metais, kai aktorius dar tik kovojo už vietą po Holivudo saule. Vietoje to, kad tiesiai iš gerbiamų režisierių gautų tiesioginį pasiūlymą, Mattas Damonas tikėdamasis gauti vaidmenį vaikščiojo į atrankas.
Filmas „Tikras išbandymas“
Filmas „Tikras išbandymas“ / Kadras iš filmo

Filmo „Good Old Boys“ atrankoje Mattas susipažino su Frances McDormand, Joelio Coeno žmona. Ši aktorių supažindino su broliais, bet pažintis apsiribojo tik rankų paspaudimais.

Po septynerių metų Mattas, jau būdamas žvaigžde, užsuko pas savo draugą Billy Bob Thorntoną į filmo „The Man Who Wasn't There“ filmavimo aikštelę. Tuomet artimiau susipažinti su broliais vėl nepavyko. Bet tada aktorius tiek prisiklausė apie tai, kokie broliai yra nuostabūs režisieriai, kad užsidegė noru būtinai kada nors dirbti kartu.

„Aš buvau filmavimo aikštelėje, o ten visi tik ir tvirtino, kad man reikia nusifilmuoti pas Coenus, kad aš būsiu priblokštas. Daugybė mano draugų jau buvo spėję padirbėti su Joeliu ir Ethanu – George Clooney, Bradas Pittas, Billy Bobas Thorntonas. Taip kad liko tik man. Susidaro toks įspūdis, kad visi Holivude tik ir svajoja nusifilmuoti pas brolius Coenus“, – juokauja Mattas.

Pagaliau 2010-aisiais broliai pakvietė aktorių vaidinti filme „Tikras išbandymas“ – pirmame vesterne per jų karjerą, kuris yra pusiau 1969 metais išleisto filmo perdirbinys, pusiau to paties pavadinimo rašytojo Charles Portis romano „Tikras išbandymas“ ekranizacija. Damonui teko Teksaso reindžerio LaBoeufo vaidmuo, kuris kartu su Jeff Bridges personažu gainiojasi pavojingą žudiką.

Mattui, anot jo prisipažinimo, dar nėra tekę vaidinti panašių personažų, nors patirties vesternuose jis jau turėjo. Reikalas tas, kad LaBoefas labai labai daug plepa. Netgi po susirėmimo su indėnais, kai jis vos nenusikando sau liežuvio, žodžių upė iš jo lūpų nesustojo.

„Tai buvo Coenų sumanymas, romane to nėra. Po incidento mano herojaus kalba smarkiai pasikeitė. Jis tapo labai kalbus, juk reikėjo kažkaip pavaizduoti žmogų, kuris kalba be dalies liežuvio. Kaip tai padaryti, aš sugalvojau prieš kelis mėnesius iki filmavimų pradžios, taip kad dirbti pradėjau jau pasiruošęs. Iš dukros pasiskolinau plaukų gumytę ir ja apsivyniojau liežuvį, kad simuliuočiau panašią traumą. Gavosi visai tikroviškai“, – prisipažįsta aktorius.

Net dešimčiai „Oskarų“ nominuotas pirmasis brolių Coenų vesternas „Tikras išbandymas“ Lietuvos kino teatruose jau nuo vasario 25 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius