-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Mikčiojantį monarchą vaidinęs Colinas Firthas laukia kvietimo į karališkąsias vestuves

Filmo „Karaliaus kalba“ pagrindinis aktorius Colinas Firthas tikisi būti pakviestas į karališkąsias princo Williamo ir Kate Middleton vestuves balandžio 29-ąją. „Kvietimo dar nesulaukiau, bet tikrinu savo pašto dėžutę kasdien“, – sakė jis.
Colinas Firthas
Colinas Firthas / „Clinic 212“ nuotr.

C.Firthas, įkūnijęs dabartinės Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II tėvą begalę apdovanojimų pelniusiame filme „Karaliaus kalba“, laimėjo ir geriausio aktoriaus prizą. Nors vėliau prisipažino, kad vaidinti kilmingą valstybės vadovą tikrai nebuvo lengva: „Buvo sunku įsijausti į žmogaus, turinčio tarnų, padėjėjų, patarėjų ir drabužių parinkėjų svitą, kuri nuolatos laksto aplink, mentalitetą. Atrodo, paprasčiau būtų tiesiog vaidinti taksi vairuotoją.“

Neseniai spauda pranešė, kad pati Elizabeth II žiūrėjo tikrais įvykiais paremtą dramą ir juosta jai labai patiko. Būtent todėl C.Firthas tiki, kad pradžiuginęs karalienę tikrovišku vaidmeniu bus pakviestas į vestuves.

„Kurdamas George'o VI vaidmenį tikrai stengiausi. Kentėjau didelį galvos skausmą, nuovargį, nes vaidinti kalbos sutrikimų turintį žmogų yra tikrai nelengva. Man net buvo skirtas mokytojas, jis mokė kalbėti dialektu, kurį anglai vartojo tais laikais ir kurį įvaldyti tikrai buvo nelengva. Be to, turėjau visus priėjimus prie originalių karaliaus George'o VI užrašų ir tai įpareigojo mane šį vaidmenį atlikti tobulai“, – sako geriausio aktoriaus statulėlę per šį savaitgalį vyksiančius „Oskarus“ pretenduojantis gauti britas.

Filmas „Karaliaus kalba“, šiuo metu rodomas ir Lietuvos kino teatruose, yra nominuotas net dvylikoje kategorijų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius