Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02

Mirė garsus Izraelio filmų kūrėjas Assi Dayanas

Eidamas 69-uosius metus ketvirtadienį mirė populiarus Izraelio aktorius ir režisierius Assi Dayanas, kurio tėvas, legendinis armijos generolas Moshe Dayanas ėjo gynybos ministro pareigas per du Artimųjų Rytų karus, pranešė velionio artimieji.
Assi Dayanas
Assi Dayanas / „Wikimedia Commoms“ nuotr.
Temos: 2 Mirtis Izraelis

A.Dayanas, kurį per visą jo karjerą lydėjo priklausomybė nuo narkotikų ir kuris anksčiau turėjo širdies problemų, buvo rastas negyvas savo namuose Tel Avive. Mirties priežastis kol kas neskelbiama.

Režisieriaus santykiai su velioniu tėvu, nešiojusiu juodą akies raištį, buvo įtempti. M.Dayanas dirbo gynybos ministru per 1967 metų karą, kai Izraelis užėmė Vakarų Krantą, Rytų Jeruzalę, Gazos Ruožą, Golano aukštumas ir Sinajaus dykumą, bei per 1973-iųjų karinį konfliktą su Egiptu ir Sirija.

A.Dayano 97 metų motina Ruth yra ilgametė taikos aktyvistė. Ji 1971-aisiais po 36 metų santuokos išsiskyrė su M.Dayanu ir nuo tada viešumoje niekada nekalba apie savo buvusį vyrą, kurio daugybė nesantuokinių romanų buvo vieša paslaptis Izraelyje.

„Iš tėvo paveldėjau vienintelį dalyką - rėmenį ir nekantrumą“, - sakė A.Dayanas 2011 metais žiniasklaidos renginyje, kuriame pristatė savo būsimą autobiografinį filmą „Life as a Rumor“. Ši juosta pasirodė 2013-aisiais.

Jis režisavo 17-a filmų, tarp jų 1976 metais sukurtą vieną populiariausių Izraelio komedijų „Halfon Hill Doesn't Answer“, kuriame smagiai pašiepiama armija - institucija, kuri labai gerbiama Izraelyje, tačiau dažnai tampa satyros taikiniu.

A.Dayanas 1992 metais taip pat sukūrė kritikų liaupsių sulaukusią dramą "Life According to Agfa", kurioje pasiremiant šiurpiais vieno vakaro įvykiais Tel Avivo bare tikroviškai atspindima Izraelio visuomenės sankloda.

A.Dayanas, kuris buvo triskart vedęs ir paliko keturis vaikus, atliko pagrindinį - psichologo - vaidmenį Izraelio televizijos dramoje „Be'Tipul“, pagal kurią JAV televizija HBO vėliau sukūrė serialą „In Treatment“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius