Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 08

Naujas lietuviškas filmas „Kai apkabinsiu tave“ nukels į šaltojo karo laikus

Lapkričio pabaigoje Lietuvos kino teatruose bus pradėtas rodyti lietuviškas pilnametražis vaidybinis filmas „Kai apkabinsiu tave“. Tai naujas režisieriaus Kristijono Vildžiūno darbas. Žiūrovams šis režisierius pažįstamas iš vaidybinių filmų „Aš esi tu“ bei „Nuomos sutartis“.
Filmo „Kai apkabinsiu tave“ aktorė Elžbieta Latėnaitė
Filmo „Kai apkabinsiu tave“ aktorė Elžbieta Latėnaitė / Filmo kūrėjų nuotr.

„Filmas „Kai apkabinsiu tave“ nukelia į 1961 m. Berlyną, kai iki sienos pastatymo buvo likę apie pora mėnesių. Šiame mieste bando susitikti lietuviai tėvas ir dukra, išskirti per Antrąjį pasaulinį karą. Tėvas į Berlyną atvyksta iš sovietinės Lietuvos, dukra – iš JAV. Jų pastangos susitikti tampa skaudžia drama, kuriai įtaką daro žmonės, gyvenantys viename mieste, tačiau visiškai skirtinguose pasauliuose“, – trumpai filmą pristato režisierius K.Vildžiūnas.

Į Rytų Berlyną atvykusį tėvą ima „globoti“ KGB žvalgybos agentai. Naudodamiesi artimųjų noru susitikti, jie bando įvilioti dukrą į Rytų Berlyną. Tačiau paveikta nepasitikėjimu persmelktos miesto atmosferos ji bijo peržengti Vakarų Berlyno ribą. Tėvo ir dukros susitikimo akimirka pasirodo esanti labai trapi ir visai ne tokia, kokią įsivaizdavo herojai.

Tuomet siekiančių susitikti Berlyne žmonių, po Antrojo pasaulinio karo atsidūrusių skirtingose „geležinės uždangos“ pusėse, buvo ne vienas. Paminėtinas Amerikos lietuvės Dalios Junknevičiūtės susitikimas su savo tėvu, garsiu Lietuvos teatro režisieriumi Romualdu Juknevičiumi. Šį susitikimą D.Juknevičiūtė aprašė laiške savo vyrui, poetui Algimantui Mackui. Būtent šis laiškas K.Vildžiūnui tapo postūmiu sukurti filmą.

Filmo kūrėjų nuotr./Filmo „Kai apkabinsiu tave“ aktorius Andrius Bialobžeskis
Filmo „Kai apkabinsiu tave“ scena

Pasak režisieriaus, „Kai apkabinsiu tave“ – tai ir bandymas pažvelgti, kaip žmogaus  pasaulėžiūra daro įtaką politiniams įvykiams. „Žinome, kad Berlyno sieną pastatė Rytų Vokietija, talkinama sovietų. Statybą tyliai laimino Vakarų Vokietija bei JAV. Tačiau man atrodo, kad siena jau stovėjo žmonių protuose bei širdyse iki jai fiziškai iškylant“, – sako K. Vildžiūnas.

Pagrindinius dukters ir tėvo vaidmenis sukūrė Lietuvos aktoriai Elžbieta Latėnaitė ir Andrius Bialobžeskis. Filme taip pat pamatysime aktorius Jurgą Jutaitę, Giedrių Arbačiauską, Aleksą Kazanavičių.

Svarbų antraplanį vaidmenį filme suvaidino Vokietijos aktorė Margarita Broich, ilgai dirbusi „Berliner Ensemble“ teatre su legendiniu dramaturgu bei režisieriumi Heineriu Mülleriu.

„Kai apkabinsiu tave“ – pirmas Lietuvos ir Lenkijos bendros gamybos filmas, sukurtas bendradarbiaujant kino kompanijoms „Uljanos Kim studija“ ir „Studio Filmowe TOR“, kuriai vadovauja žinomas lenkų režisierius bei prodiuseris Krzysztofas Zanussi.

„Filmas turėtų būti įdomus tiems žmonėms, kurie prisimena Šaltojo karo laikus, juolab, kad asmeninė drama vyksta mieste, kuris yra šio karo simbolis. Jaunimui, besidominčiam praeitimi ir „vintage“ stiliumi, filmas, tikimės, bus patrauklus jame atkurtais tų laikų  šokiais, madomis, muzika“, – sako filmo „Kai apkabinsiu tave“ prodiuserė Uljana Kim.

Nuo lapkričio pabaigos naujasis K.Vildžiūno filmas bus rodomas didžiuosiuose Lietuvos miestų kino teatruose.

Daugiau informacijos: http://www.kaiapkabinsiutave.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius