-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 24

„Nepatogiam kine“ atidaryta tradicinė „Žalioji programa“

Ketvirtadienį vakare Vilniaus kino teatre „Multikino“ buvo atidaryta „Žalioji programa“ – tradicinė tarptautinio dokumentinio kino festivalio „Nepatogus kinas“ filmų programa, nagrinėjanti gamtos bei žmogaus santykius. Ji šiemet skirta miško tematikai – bus parodyti keturi išskirtiniai dokumentiniai filmai apie miškus, kurie jau spėjo pelnyti ne vieną prestižinį apdovanojimą. Aštuntus metus vykstantis festivalis filmus apie miškus Vilniuje rodys iki spalio 30 d., o lapkričio 4 – 16 d. – ir kituose Lietuvos miestuose.
„Žaliosios programos“ atidarymas
„Žaliosios programos“ atidarymas / Viktoro Volkovo nuotr.

Renginyje dalyvavo Lietuvos miškų urėdijų darbuotojai, gamtininkai, visuomenininkai ir kiti gamtai bei geram kinu neabejingi žiūrovai. Sveikinimo kalbą sakė festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis, kuris su žiūrovais pasidalino tuo, kaip gimė šių metų programos tema: „Programos atsiradimą įkvėpė keletas tikrai puikių dokumentinių filmų apie miškus, kuriuos mes sugebėjome atvežti čia, į Lietuvą. Šie filmai kalba apie labai tolimas šalis, jų gyventojus ir miškus ten, tačiau aš tikiuosi, kad kiekvienas žiūrovas atras paralelių su Lietuva“.

 Viktoro Volkovo nuotr./Festivalio vadovas Gediminas Andriukaitis
Viktoro Volkovo nuotr./Festivalio vadovas Gediminas Andriukaitis

Atidarydamas programą Gediminas Andriukaitis dėkojo programos draugams – Generalinei miškų urėdijai ir mažesniųjų miestų miškų urėdijoms, kurių dėka „Žaliosios programos“ filmai pasieks ir mažesnių Lietuvos miestų gyventojus. Sveikinimo žodį tarė ir Generalinės miškų urėdijos vyriausiasis patarėjas Andrius Vansevičius, kuris visus susirinkusiuosius ragino lankytis valstybiniuose miškuose, juose esančiuose rekreaciniuose objektuose, tačiau nepamiršti gamta gėrėtis atsakingai.

 Viktoro Volkovo nuotr./Generalinės miškų urėdijos vyriausiasis patarėjas Andrius Vansevičius
Viktoro Volkovo nuotr./Generalinės miškų urėdijos vyriausiasis patarėjas Andrius Vansevičius

„Programos atidarymui pasirinkome filmą „Virunga“, kuris mus sužavėjo tuo, jog puikiai atskleidžia, kad aplinkosaugos problemos labai dažnai susiję su žmogaus teisių problemomis, gerbūvio kūrimu ir kitais svarbiais dalykais. Šis filmas parodo, kad žmogaus teisės ir aplinkosauga yra labai tampriai susiję“, – programos atidarymo filmą pristatė festivalio direktorius.

Festivalio „Nepatogus kinas“ nuotr./Kadras iš filmo „Virunga“
Festivalio „Nepatogus kinas“ nuotr./Kadras iš filmo „Virunga“

Didžiosios Britanijos režisieriaus Orlando von Einsiedel filmas „Virunga“ („Virunga“) pasakoja apie Virungos nacionalinį parką – vieną unikaliausių pasaulio vietų, kur laisvėje gyvena nykstančių kalnų gorilų populiacija, o ją visomis išgalėmis stengiasi apsaugoti nedidelė, tačiau pasišventusi nacionalinio parko darbuotojų komanda. Filmas, kurio tarptautinė premjera įvyko vos prieš keletą mėnesių „Tribekos“ kino festivalyje JAV, jau spėjo susižerti gausybę tarptautinių apdovanojimų. Jo video anonsą galima išvysti čia:

VIDEO: Virunga - Official Trailer 2014

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ Vilniuje vyks spalio 22–30 d., kino teatruose „Pasaka“, „Skalvija“ ir „Multikino“. Lapkričio pradžioje dalis festivalio programos keliaus į Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį, Marijampolę, Alytų ir Anykščius. Į visus festivalio seansus žiūrovai gali patekti patys nusprendę, kiek verta mokėti už bilietą (įėjimas – bent vienas centas). Daugiau informacijos festivalio svetainėje www.nepatoguskinas.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius