-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 08

„Oskarų“ ceremonijoje žvaigždės varžėsi ir išskirtinėmis suknelėmis (nuotraukos)

„Oskaru“ už aktorinį meistriškumą apdovanota Sandra Bullock sekmadienį vykusiai JAV kino meno ir mokslo akademijos ceremonijai buvo pasirinkusi labai ta proga tinkantį apdarą – metalinio blizgesio turinčio siuvinėto audeklo aptemptą, bet apačioje platėjančią suknelę, kuri atrodė kurta derinant ją prie pačios „Oskaro“ statulėlės.
Charlize Theron
Charlize Theron / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Būtent ši suknelė padėjo S.Bullock išsiskirti iš daugelio kitų apdarus demonstruojančių įžymybių, kurioms teko garbė žengti raudonuoju kilimu prestižiškiausių Holivudo apdovanojimų teikimo proga. Garsiausios aktorės rinkosi įvairiausių spalvų ir formų drabužius, kad tik sužibėtų, išsikirtų iš minios įžymybių ir neliktų nepastebėtos.

„Ačiū Dievui, šįkart žengusieji raudonu kilimu išsiskyrė iš kitų. Tai buvo pati įdomiausia eisena per gana ilgą laiką, – sakė žurnalo „Glamour“ mados redaktorė Suze Yalof Schwartz. – Visada norisi pamatyti suknelę, dėl kurios sušuktum: „Oho!“  Šįkart tokių mačiau net šešias.“

„Mes einame architektūrinių formų link ir traukiamės nuo visų tų drapiruočių. Šiemet nebuvo daug dievaičių, – sakė mados tendencijas analizuojančios kompanijos „Stylesight“ viceprezidentė Sharon Graubard. – Tai buvo prabangu, labai skoninga.“

Ceremonijoje populiarumu išsiskyrė auksinė spalva. Kate Winslet buvo apsirengusi auksu žėrinčia atvira Yves Saint Laurent'o mados namų suknele be petnešėlių ir pasipuošusi 2,5 mln. vertės geltonųjų deimantų vėriniu iš „Tiffany & Co.“

Ekrano dievaitė Cameron Diaz šįkart buvo apsivilkusi auksine Oscaro de la Rentos suknele ir išsiskyrė ryškiai raudonomis lūpomis. Miley Cyrus taip pat vilkėjo auksinės spalvos suknelę su korsetu, kurią sukūrė dizainerė Jenny Packham. Sarah Jessica Parker iškilmėms pasirinko tradicinės geltonos spalvos „Chanel“ mados namų suknelę su sidabrinėmis gėlėmis ant krūtinės.

„Man patiko Sarah Jessica Parker su „Chanel“ suknele. Ji buvo įdomi, romantiška ir iš tų, kurios mėgsta rizikuoti mada“, – sakė stilistė ir madų komentatorė Mary Alice Stephenson.

Ačiū Dievui, šįkart žengusieji raudonu kilimu išsiskyrė iš kitų.Panašiais žodžiais stilistė apibūdino Diane Kruger, iškilmingam vakarui pasirinkusią baltą nugarą apnuoginančią „Chanel“ suknelę su juodomis lyg gėlėmis dekoruotomis juostelėmis aplink kaklą, liemenį ir kelių zoną.

Gėlės – kitas motyvas, kuris vyravo Los Andželo kino teatre „Kodak“ susirinkusiųjų aprangoje. Net ir S.Bullock suknelė buvo subtiliai išsiuvinėta augalų motyvais.

Gardenijos, įsegtos į Mo'Nique plaukus, papildė jos ryškiai mėlyną asimetrišką Tadashi Shoji kurtą suknelę. Mo'Noque teigė, kad pasirinkti gėles įkvėpė velionė Hattie McDaniel, kuri taip buvo pasipuošusi 1940 metais.

Gabourey Sidibe mėlyna suknelė buvo siuvinėta augalų motyvais sidabriniais karoliukais, o režisierius ir buvęs madų dizaineris Tomas Fordas gardeniją segėjo savo švarko atlape.

Tačiau kelių žvaigždžių išvaizda buvo verta apkalbų, nes pasirinktas stilius ne visai derėjo žengti raudonuoju kilimu. Pavyzdžiui, Jennifer Lopez vilkėta blankiai rožinė „Armani Prive“ suknelė viename šone turėjo itin įspūdingą skeltuką, kurį dengė nuo klubų prasidedantis gal kiek per didelis šleifas. Pasak Georgio Armani, tokią suknelę sukurti įkvėpė romantiškas ir mistiškas mėnulis.

Charlize Theron vilkima švelniai alyvinės spalvos „Dior“ mados namų suknelė, kurią sukūrė Johnas Galliano, krito į akis dėl medžiagos raukiniais papūstos krūtinės. „Charlize suknelė tikrai buvo įspūdinga, – sakė M.A.Stephenson. – Ar jums ji patinka, ar ne, bet ji verčia apie ją kalbėti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Geriausia aktore tapo Sandra Bullock.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Geriausia aktore tapo Sandra Bullock.

Carey Mulligan pasirinktas juodas „Prada“ apdaras, smarkiai raukta apatine dalimi, išsiskyrė neįprastu dekoru – ji buvo išsiuvinėta miniatiūrinėmis juodos spalvos šakutėmis, peiliais ir žirklėmis. Ausyse ji segėjo kabančius auskarus su deimantais, kuriuos sukūrė Fredas Leightonas.

Dar viena vadinamoji stiliaus pionierė Zoe Saldana vilkėjo „Givenchy“ šviesiai rožinės spalvos suknelę, sudarytąą iš truputėlį žvilgančio korseto ir platėjančio sijono, kuris iš šviesiai rožinės apačioje įgauna purpurinę spalvą. Queen Latifah pasirinkta taip pat rožinė suknelė asimetrišku viršumi ir prigludusia apatine dalimi, S.Yalof Schwartz žodžiais, buvo labai tinkama moteriškų linijų figūrai pabrėžti.

Tuo tarpu Vera Farmiga pati prasitarė, kad jos „Marchesa“ kurta suknelė su šleifu „primena žydinčią gėlę“. Drauge su ja filme „Aukštai ore“ nusifilmavusi Anna Kendrick sakė ne iš pirmo karto pasirinkusi Elie Saab kurtą apdarą ceremonijai, tačiau dabar džiaugiasi pasirinkimu.

Meryl Streep šįkart visus nustebino balta suknele su gilia V formos iškirpte. „Kalbant apie Meril Streep, anksčiau nekreipdavome dėmesio, ką vilki, bet dabar ji įkūnija madą“, – gyrė aktorės pasirinkimą S.Yalof-Schwartz.

Tina Fey, kuri dar šiais metais buvo pripažinta viena blogiausiai besirengiančių žvaigždžių, šįkart pasirodė apsivilkusi gana skoningą aptemptą juodą suknelę su petnešėle per vieną petį.

Maggie Gyllenhaal sekmadienį vilkėjo ganą retai tokiose iškilmėse sutinkamą mėlynos, juodos ir baltos spalvų, tropiniais motyvais dažytą dizainerio Drieso van Noteno suknelę.

„Man patinka jo drabužiai. Jie seksualūs ir neįprasti. Jis kūrė ir mano vestuvinę suknelę“, – sakė M.Gyllenhaal, kurios vyras Peteris Sarsgaardas vilkėjo dar poros vestuvėms dizainerio Tomo Fordo siūtą fraką.

Ne vienos spalvos suknele pasipuošė ir Rachel McAdams – ji „Oskarų“ teikimo ceremonijai pasirinko pastelinių melsvos ir pilkos spalvų suknelę.

Nors Nicole Richie kelių spalvų suknelė atitiko pamėgtą vadinamąjį vintažinį stilių, palyginti su kitų jaunų žvaigždžių apdarais, buvo kiek per daug uždara.

Nenuostabu, kad Kristen Stewart vilkėjo tamsiai mėlynos spalvos Monique Lhuillier aptemptą drabužį su į apačią platėjančiu sijonu.

Tiesa, Mariah Carey atrodė gal kiek per kukliai su savo mėlyna „Valentino“ suknele, nors jos sijono skeltukas teikė viltį, kad kilęs menkas vėjo gūsis gali viliojamai apnuoginti dainininkės kojas.

Tačiau, kaip pareiškė Patricia Field, už madą auksinį apdovanojimą reikėtų skirti S.Bullock, pasirinkusiai „paprastą klasikinį apdarą, kuris tikrai gerai jai tiko“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius