Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 23

Prodiuserių gildijos apdovanojimą pelnė „Karaliaus kalba“ (video)

Amerikos prodiuserių gildijos apdovanojimą kaip geriausiai prodiusuotas filmas šeštadienį pelnė „Karaliaus kalba“ (The King's Speech) – tokiu būdu ši juosta smarkiai sustiprino savo pozicijas prieš šio apdovanojimų sezono, kuriame kol kas dominuoja „Socialinis tinklalapis“ (The Social Network), „Oskarus“.
Filmas „Karaliaus kalba“
Filmo „Karaliaus kalba“ kadras / "AcmeFilm" nuotr.

„Karaliaus kalbos“ prodiuseriai – Iainas Canningas, Emile'is Shermanas ir Garethas Unwinas – sakė manę, jog yra „paskutiniai vyrai šiose lenktynėse“ dėl pagrindinio prodiuserių apdovanojimo, kuriose iš viso dalyvavo 10 nominuotų juostų.

Prodiuserių apdovanojimas paskirtas prieš pat „Oskarų“ nominacijas, kurios bus paskelbtos antradienį.

„Karaliaus kalboje“ pasakojama apie mikčiojusį britų karalių Jurgį VI, kurį vaidina Colinas Firthas.

C.Firthas prieš savaitę už šį vaidmenį gavo geriausio aktoriaus „Auksinį gaublį“, bet pats filmas toje ceremonijoje taip gerai nepasirodė.

Keturis „Auksinius gaublius“, tarp jų – geriausios dramos ir geriausio režisieriaus, gavo filmas apie „Facebook“ įkūrimą „Socialinis tinklalapis“, kuris šį sezoną jau yra pelnęs ir dar kelis kritikų bei kino pramonės apdovanojimus.

Nors „Karaliaus kalba“ pateko į kelis kritikų sudarytus geriausių filmų sąrašus, ši „Weinstein Company“ remta juosta nėra laikoma favorite. Ji net nebuvo nominuota Amerikos scenaristų gildijos apdovanojimams.

Kiti dėl geriausio prodiuserių darbo nominuoti filmai buvo „Juodoji gulbė“ (Black Swan), „Kovotojas“ (The Fighter) ir „Žaislų istorija 3“ (Toy Story 3), kuri laimėjo geriausiai prodiusuoto animacinio filmo apdovanojimą.

Tuo tarpu Holivudas jau skaičiuoja dienas iki svarbiausių kino pramonės apdovanojimų „Oskarų“, kuriuos Kino meno ir mokslo akademija išdalys vasario 27 dieną.

Filmo „Karaliaus kalba“ reklaminis klipas:

VIDEO: „Karaliaus kalba“ / „King‘s Speech“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius