-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 13

Rašytojos Kathryn Stockett romaną vaikystės draugas pavertė filmu „Tarnaitė“

Rašytoja Kathryn Stockett 2009-aisiais išleido knygą, į kurią sudėjo savo vaikystės prisiminimus ir pati to nežinodama sukūrė bestselerį, išverstą į daugybę pasaulio kalbų ir prie knygos puslapių prikausčiusi milijonus skaitytojų. Drama „Tarnaitė“ (orig. „The Help“) sužavėjo ir Holivudą, o šiemet pasaulį išvys ir filmas, sukurtas pagal šią nuostabią knygą.
Filmas „Tarnaitė“
Filmas „Tarnaitė“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Vaikystė

Ir nors kūrinys visame pasaulyje turi minias gerbėjų, tačiau „Tarnaitės“ kelias į spaustuvę nebuvo lengvas. Knygos rankraštį atmetė net 40 leidėjų ir tuomet, kai Kathryn Stockett ketino nuleisti rankas, o rankraštį nugrūsti į tolimiausią namų kampą, jos kelyje išdygo senas vaikystės draugas, aktorius ir režisierius Tate'as Tayloras. Vyras, vos perskaitęs kūrinį, nusipirko teisę jį ekranizuoti, o tuomet, kai knyga galų gale buvo išspausdinta ir tapo tikrų tikriausia sensacija, Holivudo agentai vienas po kito mynė rašytojos namų slenkstį ir siūlė pirkti teisę ekranizuoti bestselerį.

Tačiau moteris buvo nepalenkiama – teisę kurti filmą pardavusi draugui, su kuriuo vaikystėje karstėsi medžiais, moteris teigė, jog tik jis, tikras pietietis, žiūrovui sugebės tinkamai perteikti filmo atmosferą ir sukurti tai, ką ekrane norėtų matyti rašytoja.

Po filmo peržiūros moteris liko patenkinta filmu ir džiaugėsi, jog ekranizacijos teises patikėjo savo draugui T.Taylorui.

„Pasitikėkite draugais – jie visuomet pasiruošę nuoširdžiai jus nudžiuginti“, – šypsojosi „Tarnaitės“ rašytoja K.Stockett.

Filmo veiksmas vystosi 1960-aisiais Jungtinių Amerikos valstijų pietuose. Pagrindinė herojė Skiter (akt. Emma Stone) grįžta namo įgijusi aukštąjį išsilavinimą. Ji svajoja tapti rašytoja ir išplaukti į platųjį pasaulį. Deja, ramiame ir priešiškame naujovėms miestelyje vienintelė Skiter perspektyva – ištekėti ir tapti namų šeimininke.

Bendraudama su savo draugių juodaodėmis tarnaitėmis mergina pastebi skirtingus jų tarpusavio santykius ir susidraugauja su geraširde Eibilin (akt. Viola Davis) ir akiplėša Mini (akt. Octavia Spencer). Skiter gimsta idėja parašyti knygą ir atvaizduoti joje juodaodžių tarnaičių kasdienybę, atvirai nupasakoti virėjų, auklių ir namų tvarkytojų gyvenimus, jausmus ir viltis. Iš pirmo žvilgsnio paprasta atrodanti idėja, konservatyviai visuomenei tampa rimtu iššūkiu. Skiter, Mini ir Eibilin vienija neteisybės jausmas ir noras pakeisti esamą santvarką, tačiau jos net neįsivaizduoja, kokie sunkumai laukia jų kelyje.

Draugystė, kova už žmogiškumą ir dramatiška istorija su saldaus humoro įdaru kine jau nuo spalio 14 dienos.

VIDEO: 'The Help' Trailer HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius